NEWS

Gradski vijećnik SDP-a Poreč, Goran Gašparac na sjednici Gradskog vijeća o marendama, mjesečnim kartama za učenike…

Goran Gašparac
27.09.2019. 08:56; Učitavanja: 792; Početna / Politika / Gradski vijećnik SDP-a Poreč, Goran Gašparac na sjednici Gradskog vijeća o marendama, mjesečnim kartama za učenike…

Goran Gašaparc, gradski vijećnik GO SDP Poreč je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo postavio pitanja, koja prenosimo u cjelosti:

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću

Marende i zadužnice

  1. Kada ćete kao gradonačelnik grada Poreča svoj porečkoj djeci koja pohađaju osnovnu školu osigurati besplatan školski obrok?
  2. Zašto jedna od tri osnovne škole na području grada, OŠ Poreč, kao instrument osiguranja plaćanja od roditelja traži bianco zadužnicu. Da li kao gradonačelnik grada Poreča-Parenzo, koji je suosnivač OŠ POREČ, odobravate ovakav način „utjerivanja“ dugova od roditelja za školske marende?

U OŠ FINIDA i OŠ B. PARENTIN se bianco zadužnica od roditelja ne traže, i toplo se nadam da će to tako i ostati.

Besplatne marende za sve učenike su civilizacijsko dostignuće koje imaju i „siromašnije“ općine i gradovi. Izgleda da Grad Poreč-Parenzo ima novaca za pokazivanje, ali ne i za “male” stvari koje građanima puno znače.

Cijena mjesečne autobusne karte za učenike

  1. Kada ćete kao gradonačelnik grada Poreča, po ugledu na neke općine i gradove u okruženju (npr. općinu Tar-Vabriga), osigurati besplatni školski prijevoz za sve porečke učenike (osonvnoškolce i srednjoškolce)?
  2. Da li je moguća revizija sadašnjih cijena karata s obzirom na udaljenost od škole?

         Naime, cijena mjesečne autobusne karte, koja je subvencionirana 75%, je još uvijek visoka, a kriterij za cijenu je nejasan. Na primjer:

  • mjesečna karta od Stranića (300 kn) je cca 80 kn skuplja nego karta od Kukci, a radi se svega o 1.5 km razlike.
  • cijena od Kaštelira je skoro identična onoj od Stranića,
  • djeca koja imaju 8. sat nemaju prijevoza do Stranića, Rošina itd. već samo do Kukci, što znači da ostatak puta moraju pješačiti.

Pitanje 2

ISTARSKI VODOVOD I NOVA USLUŽNA PODRUČJA        

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću

         Prema Vladinom prijedlogu Zakona o vodnim uslugama koji je trenutno u saborskoj proceduri, u Istri bi bila dva uslužna područja:

  • jedno bi činilo područje djelovanja Istarskog vodovoda koji djeluje na području 28 istarskih gradova i općina, kao i dijelu općine Pićan,
  • a drugo Vodovoda Pula i Vodovoda Labin.

Moje pitanje glasi:

Koji je službeni stav Grada Poreča-Parenzo i Vas kao gradonačelnika prema ovom prijedlogu zakona Vlade RH.

Print Friendly, PDF & Email