NEWS

Gradski ured uzeo djelatnike županijskom, pa sada oba nemaju dovoljan broj

17.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Gradski ured uzeo djelatnike županijskom, pa sada oba nemaju dovoljan broj
335019.jpg

Gradski Ured je s prvim danom travnja 2008. godine preuzeo i nepoznat broj predmeta, oko 1.000 njih, a predmeti za ostale općine Poreštine, oko 600 upravnih predmeta, ostalo je u Županijskom uredu. Sve općine imaju Prostorne planove, Tar-Vabriga je prihvatila porečki, Funtana je pred donošenjem, Lovreč ima svoj pod nazivom Lovreč i Istočni dio općine Vrsar, Višnjan je već usvojio i izmjene.
U Županijskom Uredu rade ing. arhitekture Natalia Stepić ( na građevinskim i upravnim dozvolama, rješenjima ), Mirjana Počanić ( jednostavnije građevinske dozvole i etažiranje), te Vesna Veselinović ( lokacijske dozvole ). Ostalo je otvoreno pitanje tko će raditi na statusu parcela, jer nema referenta za te poslove ( oko 20.000 parcela ). Raspisan je natječaj za 2 radna mjesta – samostalnog referenta za prostorno uređenje i graditeljstvo ( visoka SS ) i višeg upravnog referenta ( viša SS ) – arhitektonske, građevinske ili pravne struke. Javilo se 3 kandidata, još čekamo odluku.

"S ovim brojem ljudi ne mogu reći kada će se rješiti "zaostaci", za prekovremeni rad još nema rješenja ( sredstava ), a slična je situacija porečkoj i u Puli", kaže Vesna Veselinović, te nastavlja: " uvjeti rada su dobri, plaće solidne, ali odaziv na natječaj je mali".

Prema informacijama iz istog Ureda zahtjev za lokacijsku dozvolu Županijskom uredu – odsjek Poreč predala su poduzeća "Plodine" i "Lidl Hrvatska" d.o.o. Zagreb za kupljene parcele u predjelu Facinka u Poreču. Županijski ured nije izdao građevinsku dozvolu za parkiralište kod groblja.

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email