Gradski prometni problem – part II

02.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Gradski prometni problem – part II
952IMG_2827.jpg

Pa unatoč tome u Poreču danas ponovno kreativni kaos u prometu ! Najveći je problem, a gdje drugdje,  nego u zoni oko ulaska na veliko parkiralište kod Tržnice. Kolone automobila čekaju na prolaz kroz rotor kako iz smjera Doma zdravlja, tako i iz smjera Baderne, jer čep koji nastaje na rotoru, zapravo zatvara normalni protok automobila cestom županije Somogy, pa lijevo do semafora kod Parensa.

Promet unutar samog parkirališta noćna je mora za svakog tko se usudio ući u klopku. Razlog je odavno poznat, svaki red parkirališta slijepa je ulica, a izlaza prema Peškeri nema i neće ga niti biti.

Gosti a i domaći vozači ljute se na osoblje parkinga, koje je najmanje krivo, upozoravaju na suludo postavljan promet unutar parkirališta….

Pitanje koje se dodatno nameće: a što bi bilo kada bi nekim nesretnim slučajem u parkiralište trebali ući vatrogasci ???

Kako smo doznali u Uslugi se planira riješiti prolaz među parkirališnim redovima tako da se u svakom redu unište zadnja parkirališna mjesta i tako otvori unutarnja cirkulacija prometa. 

A kada će to biti, i da li će biti – nepoznanica.

Danas je 2. lipnja, 15. lipnja je ponovno veliki kršćanski blagdan Tijelovo kada se u Poreču očekuje nekoliko puta više gostiju nego danas, i to većinom sa vlastitim automobilima !

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email