NEWS
valfresco

Gradska org. HSU Poreč obilježila 10. godišnjicu rada

7339_967781989967627_9008316046403154245_n
30.12.2015. 21:08; Učitavanja: 380; Početna / Politika / Gradska org. HSU Poreč obilježila 10. godišnjicu rada

U klubu „ Galija“ održana je skromna svečanost 10.obljetnice formiranja Stranke umirovljenika u Poreču. U svom kraćem izlaganju predsjednik GO HSU Poreč, Mario Ritoša, dao je pregled prošlogodišnjeg rada sa posebnim naglaskom u svezi aktivnostima u Gradskom vijeću Grada Poreča.

Istaknuo je da je porečka organizacija u Istarskoj županiji najbrojnija ( 140 članova) ia samim time i najaktivnija. Sve naše inicijative koje smo pokrenuli imale su puno razumijevanja u Gradu Poreču. Tako smo ove godine inicirali da se svim umirovljenicima Poreča odobri 50 % popusta na dopunskom osiguranju. Prijedlog je proslijeđen Gradskom vijeću koji je većinom vijećnika prihvaćen.
Raduje nas i podatak da ćemo i danas povećati naše članstvo sa novim umirovljenicima. O samo radu o proteklih 10 godina osvrt je dao Oreste Cossetto koji je ujedno jedan od osnivača.

Danas, možemo kazati da je u Gradu Poreču postignuto mnogo u zaštiti standarda umirovljenika. Krenuli smo sa velik projektom u izgradnju Doma za umirovljenike i nemoćne, nastavili smo sa izgradnjom prostora „ Galija“ te davali inicijativu za mnogobrojne povlastice, kao što su: parkiranje za 75 kuna, popusti u porečkoj marini na vezovima, popusti na kulturnim i sportskim priredbama itd. rekao je Oreste Cosstto.
Sve je to bilo moguće pošto su gradski oci imali razumijevanja za umirovljenike. Za očekivati je da će se i porečke radne organizacije iz kojih su u mirovinu otišli njihovi djelatnici također uključiti i rješavanju poboljšanja života njihovih bivših radnika.
Pomaci se i tu pokreću. Tako je Rivierinim ( Valamar-Riviera) umirovljenicima omogućen besplatan „Doček Nove godine“ koji je bio 22.12.2015. godine u „Diamantu“. Slijede primjeri nabavci informatičke opreme koje su pojedine organizacije dodijelile bez naknade kao i donacija više manjih tvrtki i to sve za Umirovljenike članove kluba „ Galija“ koji danas broje preko 1000 članova.

Najzaslužnijima u radu HSU Poreča dodijelene su zahvalnice a novim članovima članske iskaznice. Porečkom gradonačelniku se posebno zahvalio predsjednik stranke Mario Ritoša

Svečanost je završila druženjem uz skromnu zakusku.
U prilogu : spisak nagrađenih i primljenih novih članova.
Novoprimljeni članovi stranke

1. Laura Križmanić
2. Zora Fatorić
3. Dušan Fatorić
4. Miodrag Davidović
5. Vesna Vranić
6. Lučana Vretenar
7. Anita Ivičić
8. Marija Maras
9. Mila Dimitrijević

nagrađeni članovi stranke
1. Ivan Sladonja
2. Marino Sedmak
3. Oreste Cossetto
4. Sergio Krebel
5. dr. Nino Basanić
6. Franc Dobrilović
7. Umbert Cunjac
8. Tonči Tomičić
9. Sonja Vojinović
10. Andjelka Prekalj
11. Silvano Janko

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S