NEWS
VALAMAR-S-sezona

Gradska knjižnica Poreč večeras obilježava “Noć knjige”

Noć knjige 2021.
23.04.2021. 08:55; ; Početna / Kultura / Gradska knjižnica Poreč večeras obilježava “Noć knjige”

I ove ćemo godine obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava, koji se širom zemlje obilježava kroz program „Noć knjige“. U Godini čitanja, virtualno ćemo se družiti u petak, 23. travnja 2021. godine. Stoga vas, u ovim neobičnim epidemiološkim uvjetima, pozivamo na susret sa slovenskom književnicom Bronjom Žakelj koja će nam predstaviti svoju knjigu “Bijelo se pere na 90”.

U Noći knjige selimo se u sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, u jedno malo slovensko domaćinstvo, gdje vladaju bliskost i ljubav, posebno ona između jedne djevojčice i njezine majke. Sretno djetinjstvo male Bronje munjevitom brzinom potresa dijagnoza njezine majke. Uz “Gavrilović” i emisiju “More i pomorci” čekat ćemo prijenos sarajevske Olimpijade, smijat ćemo se i prizivati sličice jednog minulog vremena, ali ćemo se i zajedno suočiti sa strahom, gubitkom, tugom i beznađem. A kako se pomiriti i uzdignuti iznad tog vrtloga emocija, ispričat će nam Bronja, koja će nam u Noći knjige donijeti i upute kako prizemljeno i hrabro sačuvati sjećanja i uspomene, svladati bol i prazninu te ne zaboraviti nikad da se “bijelo pere na 90”.

Bronja Žakelj slovenska je književnica rođena 1969. godine. Njezin debitantski roman „Bijelo se pere na 90“ pojavio se 2018. godine, a 2019. je za njega osvojila Nagradu Kresnik.

Virtualni susret održat će se u organizaciji Gradske knjižnice Poreč i Naklade Ljevak, a  moderirat će ga prevoditeljica Anita Peti-Stantić.

Virtualno predstavljanje počinje u 18 sati, a bit će ga moguće pratiti putem platforme Zoom Meeting na sljedećoj poveznici:
https://zoom.us/j/96518828842?pwd=d2JKYTV5ZjEzL1lUdTExKzVaZEFQdz09

Besplatnu Zoom aplikaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici: https://hr.wizcase.com/download/zoom/

Dobro nam došli u virtualni kutak porečke Noći knjige!

Fotografija autorice : Aleksandra Saša Prelesnik

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email