Gradonačelnik Štifanić predsjednik TZ-a

06.06.2007. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Gradonačelnik Štifanić predsjednik TZ-a

Gradonačelnik Edi Štifanić na preksinoćnoj je izbornoj skupštini porečke Turističke zajednice jednoglasno izabran za predsjednika. U novom Turističkom vijeću TZ-a su, osim njega, Franko Beaković, Orieta Valković, Dario Baldaš i Darko Ivić iz Plave lagune, Giorgio Cadum i Željko Kukurin iz Riviere Poreč, Alfredo Golob kao predstavnik turističkih agencija, iznajmljivača privatnog smještaja, trgovaca i obrtnika, te Oreste Cossetto kojega je delegiralo Gradsko poglavarstvo. Bez rasprave je izabran i Nadzorni odbor u kojemu su Vedran Banovac, Kazimir Bažon te Sandra Mušković kao predstavnica Grada.

Neposredno prije toga konstituirana je Skupština u novom sazivu, u kojoj deset članova ima Plava laguna, šest Riviera Poreč, dva turističke agencije s iznajmljivačima privatnog smještaja, te po jednog trgovci, obrtnici i Grad.

Dosadašnji predsjednik Josip Maras sažeto je prikazao rad TZ-a od 2003. do 2006, istaknuvši strateške smjernice sve veće okretanje prema gradu kao turističkoj destinaciji što znači da su značajniji financijski iznosi usmjereni prema samom mjestu, a manje prema tvrtkama, zatim uključivanje sredstava u Strateški marketing plan Istre te stabilan proračun bez kratkoročnih zaduživanja koji se kretao od 15,97 do 17,62 milijuna kuna u prošloj godini. Osvrnuvši se na ostvareni broj noćenja (2,45 milijuna u 2003., više od 2,42 milijuna u 2004., 2,65 milijuna u 2006.), spomenuo je da je primjetan lagani trend povećanja, ali isključivo u špici sezone.

Najznačajniji su se pomaci dogodili u privatnom smještaju – od 379 tisuća noćenja u 2003. do lanjskih 482 tisuće, rekao je, ali i dodao da razlog za to valja tražiti u pritisku države koji je rezultirao većim brojem prijavljenih gostiju.

Na samom kraju sjednice članovi Skupštine su prihvatili sugestiju Turističkog vijeća u starom sazivu i dodatnih 50 tisuća kuna usmjerili u organizaciju manifestacije »Ususret ljetu" koja će se održati 14. lipnja, a ukupno će koštati stotinjak tisuća kuna, kako je rekao direktor TZ-a Albino Sinosich. Protiv je bio samo Tihomir Nikolaš, nezadovoljan nedobivanjem odgovora na pitanje tko će tijekom manifestacije nastupiti.

K.Flegar, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email