Gradonačelnik Peršurić susreo se s predstavnicima Udruge Glas poduzetnika (UGP)

Sa sastanka
12.03.2021. 17:26; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik Peršurić susreo se s predstavnicima Udruge Glas poduzetnika (UGP)

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s predstavnicima Udruge Glas poduzetnika, predvođene Kristianom Korunićem koji je voditelj regionalnog ureda Udruge za Istru. Sastanku su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić te gradska pročelnica za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić i pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat.

Sastanak je predložila Udruga Glas poduzetnika, kako bi predstavnicima Grada predstavili svoj rad te porazgovarali o daljnjem poticanju i afirmaciji poduzetništva u Poreču. Naime, Poreč spada u top 15 hrvatskih gradova s više od tisuću poduzetnika, stoga je kvalitetna suradnja sa svim poduzetničkim udrugama prioritet.

Iz Udruge su naglasili kako je po pitanju poduzetničke klime Istarska županija drugačija od ostatka zemlje te su pohvalili trud i angažman gradske uprave Poreča, koja je pokrenula više programa i inicijativa kako bi olakšala rad poduzetnicima, u okviru svojih mogućnosti. Međutim, adresirani su i neki problemi sa kojima se lokalni poduzetnici susreću, a za koje je Grad izrazio spremnost da ih riješi.

Predloženo je i da se predstavnici Udruge periodično sastaju s predstavnicima Grada, kako bi moglo razgovarati o konkretnim problemima i temama s kojima se suočavaju poduzetnici – od lokalnih poput prometne regulacije i ulaska dostavnih vozila u starogradsku jezgru, dostavnih parkirnih mjesta, pa sve do onih pod ingerencijom državne razine poput zajedničkih inicijativa prema Konzervatorskom odjelu za izdavanje suglasnosti poduzetnicima. Udruga je izrazila želju da se uključi u organizaciju i poticanje edukacija i konferencija za poduzetnike, koje se održavaju u Poreču.

Predstavnici Grada su napomenuli kako Grad svake godine raspisuje Program poticanja poduzetništva, a proteklih je godina organizirao i Mjesec poduzetništva koji je kroz brojne edukacije, dobre primjere iz prakse i susrete omogućio daljnje razvijanje lokalnog poduzetništva. Jedan od rezultata je i titula Poreč – grad prijatelj ženskog poduzetništva, nešto po čemu se kroz konkretne mjere za poticanje žena poduzetnica Grad ističe. Dodatno, Grad je pohvalio suradnju koju ima sa Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom, konkretnije, Udruženjem obrtnika Poreč, koje je redovno uključeno u brojne procese donošenja odluka koje se tiču obrtništva u gradu.

Zaključeno je kako se samo kroz zajedničku suradnju mogu ostvariti još bolji rezultati, posebno kroz zajedničku komunikaciju potreba prema državi. Udruga će se aktivno uključiti u javna savjetovanja vezano za programe poticanja poduzetništva, gradske odluke koje se tiču poslovanja poduzetnika te javne rasprave oko izrade prostorno-planske dokumentacije za područje Poreča.

Naime, prostorno planiranje u Poreču na vrlo je visokoj razini jer za područje cijeloga grada na snazi više od 50 planova različitih razina, a upravo je kvalitetno prostorno planiranje i strateški razvoj Poreča nešto što direktno doprinosi razvitku poduzetništva.

Print Friendly, PDF & Email