VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Gradonačelnik Peršurić održao prijem za gradske pročelnice, vijećnice, ravnateljice i direktorice gradskih ustanova i poduzeća

1
08.03.2024. 12:08; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik Peršurić održao prijem za gradske pročelnice, vijećnice, ravnateljice i direktorice gradskih ustanova i poduzeća

Poreč, kao malo koji grad, na čelu gotovo svih gradskih odjela, ustanova i poduzeća ima žene. Upravo zato, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je povodom Dana žena održao prijem za gradske pročelnice, vijećnice, ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća. Prijemu su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Elio Štifanić i Ugo Musizza.

Naime, četiri od ukupno sedam gradskih pročelnika su žene, u radu Gradskog vijeća sudjeluje šest vijećnica, dok su na čelu ukupno 15 od 19 gradskih ustanova i tvrtki upravo – žene! Upravo je to razlog zbog koje je Poreč poseban i drugačiji, rekao je gradonačelnik.

– Često govorimo kako upravo na rukovodećim pozicijama nema dovoljno žena, a Poreč dokazuje da to ne mora biti tako. I zato sam ponosan, jer u svima vama imam odlične i pouzdane suradnice koje rade za zajedničko dobro naših sugrađanki i sugrađana. Ovaj grad bio bi nezamisliv bez svih vas, jer na toliko načina pridonosite njemu – profesionalno i privatno, kao ravnateljice, vijećnice, pročelnice, ali i kao majke, supruge, sestre, tete, prijateljice. I na tome vam hvala., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Na prijemu su se okupile gradske pročelnice Nataša Simonelli, Tihana Mikulčić i Morena Mičetić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Tereza Banić, ravnateljice Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin Ester Zarli, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Poreč Vesna Tripar, Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić i Gradske knjižnice Poreč Irides Zović, iz Doma za starije i nemoćne Poreč Sandra Čakić Kuhar, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica, te gradska vijećnica Nensi Beato Baturić. Uz njih, tu su gradske vijećnice Gordana Šušljik, Azra Brođanac, Michela Bravar Kovačić, Karla Žužić i Ljiljana Sinanović, pročelnica Tatjana Matošević, ravnateljice OŠ Poreč Marija Mufić Santin i Dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza te Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić, koje su bile službeno odsutne.

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje, iako je komunikacija praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad.

Pročelnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, koja u svakodnevnom poslu i najviše komunicira sa svim ustanovama, izrazila je zadovoljstvo što u svom poslu najviše surađuje sa ženama.

– Žene su uvijek praktične, realne te zajedničkom suradnjom dolazimo do najboljih rješenja. Zahvaljujem se svima na trudu, jer uz druge vrlo važne životne uloge, sve balansirate i izuzetno profesionalno vodite svoje ustanove., rekla je Mikulčić.

– Vjerujem ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore., zaključio je gradonačelnik na kraju prijema.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email