NEWS
Ljekarna

Gradonačelnik Peršurić i pomoćnik ministra Mišura o malim ribarima i ribarstvu u Poreču

1
19.09.2018. 21:31; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik Peršurić i pomoćnik ministra Mišura o malim ribarima i ribarstvu u Poreču

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas, 19. rujna 2018. u Maloj vijećnici gradske uprave s Antom Mišurom, pomoćnikom ministra poljoprivrede, zaduženog za ribarstvo i ravnatelja uprave ribarstva pri ministarstvu. Sastanku su se pridružili i načelnik ribarske inspekcije Republike Hrvatske Mario Rogošić, Irena Jahutka, odgovorna za provedbu operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, Ante Vujević iz Uprave ribarstva, pomoćnik pročelnika za poljoprivredu Istarske županije Gracijano Prekalj te Robert Momić, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije i potpredsjednik Udruženja obrtnika Poreč.

Gradonačelnik je naglasio kako Grad na nekoliko polja realizira vrlo dobru suradnju s Ministarstvom poljoprivrede, bilo kroz organizaciju najvećeg sajma ribarstva i ribarske opreme Crofish ili kroz sudjelovanje u projektima navodnjavanja Červar – Bašarinka koje provodi Županija.

Tijekom sastanka najviše se razgovaralo o problematici ribarstva i malim porečkim ribarima te njihovim potrebama. Uz to, razgovaralo se i o porečkoj Veletržnici ribe,  osiguravanju i dograđivanju ribarske infrastrukture, a pohvaljena je i odlična suradnja na organizaciji sajma Crofish koji se održava u sportskoj dvorani Žatika.

Nakon susreta, pomoćnik ministra susreo se i s malim porečkim ribarima.

A.T. Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email