NEWS

Gradonačelnik održao prijem za Petra Brajkovića – državnog prvaka u matematici, trećeg u kemiji i fizici

Bronic Leko Brajkovic Persuric Stafanic Dobrilovic
21.05.2024. 08:35; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik održao prijem za Petra Brajkovića – državnog prvaka u matematici, trećeg u kemiji i fizici

Gradonačelnik Loris Peršurić primio je jučer u maloj gradskoj vijećnici Petra Brajkovića, učenika 1.  razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Balote, koji se nedavno sa državnih natjecanja vratio okrunjen vrijednim nagradama i ostvario za svoju školu izuzetne uspjehe.

Petar je u manje od mjesec dana osvojio 3. mjesto (i drugu nagradu, jer su dva učenika dijelila prvo mjesto) na državnom natjecanju iz fizike u Podgori, koje se održavalo sredinom travnja pod vodstvom mentora Fabijana Previća, malo nakon toga osvojio je 1. mjesto na natjecanju iz matematike u Vodicama pod mentorstvom profesorice Đurđice Bonace, a prije nekoliko dana okrunio se i 3. mjesto pod vodstvom prof. na državnom natjecanju iz kemije koje se održavalo u Velikoj Gorici. 

Petar je dobro poznat po svojim izuzetnim uspjesima u svim predmetima još iz osnovne škole, a uspjehe je nastavio uspjehe nizati i u srednjoj školi. U prosincu je već bio na primanju kod gradonačelnika, jer je osvojio treće mjesto na matematičkoj Olimpijadi na Tajlandu, te su se prisjetili kako je tada gradonačelnik rekao da će se sigurno brzo ponovno susresti, što se i ostvarilo. Gradonačelnik je čestitao Petru na ovim uspjesima i puno truda, zbog čega i postiže odlične rezultate na natjecanjima na kojima redovito sudjeluje, naglasivši da su porečki matematičari često među najboljima gdje god da se pojave.

Brajković se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku na prijemu, gdje su se pridružili ravnatelj Krešimir Bronić i prof.  Danijela Leko, kao i Nadia Štifanić Dobrilović, voditeljica gradskog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu, sport i rekreaciju. Petar je bio odličan učenik tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja, aktivno se bavi sportom, atletikom i pohađa Srednju glazbu školu u Puli, smjer gitara. Ovom se prilikom zahvalio svim mentorima kroz osnovnu i srednju školu, te roditeljima, bratu i sestri koji su mu uvijek podrška.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email