Gradonačelnik Loris Peršurić održao prijem za ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća

1 (101)
06.03.2020. 12:11; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Gradonačelnik Loris Peršurić održao prijem za ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća

Poreč, kao malo koji grad, na čelu gotovo svih gradskih ustanova i poduzeća ima žene, a više od 60% zaposlenih je u gradskim vrtićima, školama, kulturnim, zdravstvenim i socijalnim institucijama čine žene. Upravo zato, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, ususret Danu žena, održao prijem za ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća.

– Na čelu 13 od 16 ustanova su upravo žene, pola gradskih upravnih odjela vode žene, a tu su i moje dvije zamjenice. Neke od vas su na ovim pozicijama dugi niz godina i već ste postale sinonimom za ustanove koje vodite, dok su neke od vas u samom početku i tek stvarate svoje priče i projekte. Ipak, ono što vam je svima zajedničko je da radite za jedno zajedničko dobro, da ste odlične i pouzdane suradnice, da ste odgovorne u svojem poslu, rekao je gradonačelnik na prijemu na kojem su se okupile zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović, pročelnice Morena Mičetić Fabić i Nataša Simonelli, ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos, OŠ Finida Anita Sijerković Radin, TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli, DV Radost Divna Radola, DV Paperino Nataša Musizza, Doma za starije i nemoćne Tihana Mikulčić, Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, Gradske knjižnice Irides Zović, Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić, Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić te direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica. Uz njih, tu su i zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, ravnateljica Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić, te gradska pročelnica Vesna Kordić, koje su bile službeno odsutne.

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje, iako je komunikacija praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad.

– Kako u našoj, tako i u svim gradskim institucijama, nema razlike u plaćama niti postoji stvaranje razlike zbog toga jer smo žene. I to moramo spomenuti, jer, nažalost, u društvu još uvijek postoje poslovi za koje su žene puno manje plaćene od svojih kolega muškaraca, rekla je Tihana Mikulčić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, dodavši kako dolazi iz ustanove u kojoj se je značaj Dana žena itekako bitan, te da korisnice Doma poručuju ženama na današnjem susretu da “…budu prave i nastave njihovim putem.“

Ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović posebno se zahvalila gradonačelniku na slobodi da razviju svoju kreativnost i da u sklopu svojih institucija funkcioniraju na onaj načina na koji, kao ravnateljice, smatraju da je najbolji. Na nju se nadovezala i pročelnica Morena Mičetić Fabić, koja je napomenula da upravo mogućnost stvaranja novih projekata i potpora koju na tom putu imaju, ostvaruje dobre rezultate. Između ostalog, njen odjel pokrenuo je projekt Poreča-grada ženskog poduzetništva, koji iz godine u godinu podupire sve veći broj žena poduzetnica.

– Vjerujem ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore. Baš zato, hvala vam što kreirate Poreč kao grad s najboljom kvalitetom života u zemlji., zaključio je gradonačelnik na kraju prijema.

Grad Poreč, A.T.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email