NEWS

Gradi se kanalizacijska mreža Kosinožići – Vežnaveri

obilazak Persuric i Poropat
21.04.2021. 10:29; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradi se kanalizacijska mreža Kosinožići – Vežnaveri

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je s pročelnikom gradskog upravnog odjela za komunalni sustav otvorena gradilišta u Poreču, između ostalog, i ono izgradnje kanalizacijske mreže Kosinožići – Vežnaveri koje je otvoreno ovoga tjedna.

Kanalizacijska mreža naselja Kosinožići – Vežnaveri obuhvaća izgradnju glavnog kolektora u dužini od cca. 740,00 m, te predstavlja nastavak ulaganja u podsustav Antonci.

Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste St. Portun-Antonci-Kosinožići, koji su već ranije dovršeni, stvoreni su uvjeti za radove na izgradnji kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola. Izvođač radova na potezu Kosinožići – Vežnaveri je tvrtka EKSPERT GRADNJA d.o.o. iz Buzeta, a stručni nadzor provodi tvrtka ISTRA INŽENJERING d.o.o. iz Poreča.

Investiciju su mještanima naselja proteklog tjedna prezentirali predstavnici investitora – Odvodnje Poreč i Grada Poreča-Parenzo. Kako je napomenuo gradonačelnik Peršurić, kanalizacijskom mrežom došlo se do pokrivenosti od 92% svih kućanstava u svim porečkim naseljima, što je gotovo dvostruko više od hrvatskog prosjeka.  – Samo u prošle četiri godine oko 800 kućanstava spojeno je na mrežu. Prioritet za naredno razdoblje je doći do pokrivenosti od 100%, odnosno, izgraditi kanalizacijsku mrežu u nekoliko preostalih naselja nakon što su već ranije izgrađeni kolektori., rekao je Peršurić.

Print Friendly, PDF & Email