NEWS
valfresco

Građevinar iz Kaštelira USKOK-u prijavio sutkinje, stečajnog upravitelja, poduzeće i kupca

bukvic-sinanovic
25.07.2017. 10:03; Učitavanja: 2.451; Početna / Crna kronika / Građevinar iz Kaštelira USKOK-u prijavio sutkinje, stečajnog upravitelja, poduzeće i kupca

Deložacija koja je bila predviđena za ponedjeljak u 9 sati iz nepoznatih razloga nije odrađena. Naime, deložiran iz dva stana u Taru trebao je biti Jovo Bukvić iz Kaštelira, međutim, nitko se na terenu iz suda nije pojavio.

Dva stana otkupio 2004. godine

Bukvić je prethodno podnio prijavu Općinskom državnom odvjetništvu koje ju je potom proslijedilo na razmatranje Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Prijave su podignute protiv stečajnog upravitelja poduzeća Goran Inženjering Gordana Blagojevića iz Rijeke, porečkog poduzeća Goran Inženjering, porečkog Istrakopa, kupac stanova Fiorenca Janka iz Poreča, sudskog procjenitelja iz Poreča Dražena Sumića, sudske savjetnice Sandre Pilato, te sutkinja Sanje Oroz i Vlatke Markuš. Djela za koja ih Bukvić tereti su zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

Bukvić kaže da nije bio obaviješten da su mu stanovi završili na bubnju i da su za trećinu cijene prodani susjedu. Sumnja da su u pitanju kriminalni dogovori, pa je zato slučaj prijavio institucijama.

– Dva smo stana otkupili još 2004. godine (kao namirenje, jer je Bukvićeva tvrtka Betoncommerce izvodila građevinske radove za tvrtku Goran Inženjering op. u.) , a problemi su nastali kada je tvrtka Goran Inženjering otišla u stečaj 2011. godine, jer se stečajni upravitelj oglušio na naš zahtjev za izuzećem tih stanova iz stečajne mase i tako su stanovi išli u prodaju. Postupak je na porečkom sudu vođen u strogoj tajnosti i ja nisam uopće bio informiran tijekom cijelog postupka. Smatram da su stanovi ilegalno prodani, jer su imali naš kupoprodajni ugovor i nisu poštivali imovinsko-pravne odnose. Od predaje dokumentacije do prodaje je prošlo dvije godine, a da nas o tome nisu nikako izvijestili. Prva informacija je bila da trebam izaći iz stana i predati nekretninu.

Novi vlasnik stana , Janko me nazvao i rekao da se trebamo naći radi predaje stana, jer je on kupac. Šokirao sam se, jer sam očekivao da će stan biti  izvan stečajne mase. Uglavnom, podnio sam kaznene prijave protiv svih koji su vezani za taj slučaj, kazao nam je Bukvić.

Odgovor suda još nisu dobili

Odvjetnica Jova Bukvića, Ljiljana Sinanović, nam je kazala da im se sud uopće nije javio po pitanju zahtjeva za izuzećem određenih sudaca u Poreču i Puli.
– Zahtjev za izuzećem smo predali, ali odgovor nismo dobili, kao ni informaciju hoće li biti provedena deložacija. Da li predstavnici suda nisu izašli na deložaciju jer je podnesen zahtjev za izuzećem ili je tome kumovao neki drugi razlog, ja to ne znam, ali svakako su nas bili dužni obavijestiti. Krše se propisi, jer stranka mora biti obaviještena, a u ovom postupku su Bukvića stavljali u razne položaje, od onoga da nema nikakav status u postupku, do toga da bi trebao biti ovršenik i da ga se definira kao treću osobu, kazala nam je Sinanović.

Mateo SARDELIN, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email