NEWS

GRAD S POSLOVNIM BANKAMA POTPISAO UGOVOR O KREDITIRANJU PODUZETNIČKIH PROGRAMA

14.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / GRAD S POSLOVNIM BANKAMA POTPISAO UGOVOR O KREDITIRANJU PODUZETNIČKIH PROGRAMA
697GO141786.jpg

 U maloj vijećnici gradonačelnik Edi Štifanić potpisao je s direktorom IKB-a Mirom Dodićem ugovor o poslovnoj suradnji, kakve ima i s ostalih pet banaka, s kojima su, pak, potpisani aneksi ugovora o kreditiranju poduzetnika.

Prema aneksu, do kraja godine subvencije kredita iz gradskog proračuna ograničene su na dva posto, s maksimalnim iznosom od 15 tisuća kuna po poduzetniku godišnje, a prednost imaju poslovni planovi proizvodnih djelatnosti te zdravstvene i socijalne djelatnosti, vrtići i jaslice.

Ukupni kreditni potencijal koji može biti plasiran do kraja godine pročelnica gradskog proračuna Sandra Mušković procjenjuje na 17 milijuna kuna.

U poduzetničkom programu »Poreč 2« u godini dana su odobrena 22 subvencionirana kredita, ukupne vrijednosti 53,5 milijuna kuna, a subvencije su bile različite (od jedan do tri posto), ovisno o djelatnostima. Budući da do kraja godine ima određen iznos novca za subvencije u ovom programu, Gradsko poglavarstvo odlučilo je prednost dati djelatnostima za kojima postoji značajna potražnja u gradu (jaslice i vrtići pogotovo) i subvenciju izjednačiti na dva posto.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email