Grad Poreč svojim građanima subvencionira kupovinu stana

poreč
26.02.2020. 21:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč svojim građanima subvencionira kupovinu stana

Grad Poreč-Parenzo objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kupnje stanova na svom području, a isti se sa svom potrebnom priloženom dokumentacijom mogu davati od sutra, 27. veljače do 27. ožujka 2020. godine.

Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč-Parenzo želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

– Kao grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, konstantnim brojem porasta stanovnika i porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava sigurnu egzistenciju, želimo im pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana, kaže gradonačelnik Loris Peršurić. 

Pravo na prijavu za subvencioniranje imaju građani s prebivalištem na području Grada Poreča-Parenzo, a lista prvenstva utvrđuje se na temelju više mjerila – od uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području grada, broja članova domaćinstva, životne dobi, broja djece, invaliditeta, statusa branitelja i drugih. Uvjet je i da stan ili kuću ne posjeduje niti bračni niti izvanbračni partner i drugi članovi domaćinstva, odnosno da u vlasništvu imaju neodgovarajući stan ili kuću, a valja istaknuti i da ovaj gradski natječaj ne isključuje prijavu na državne subvencije.

Podnositelj može podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija kupnja se subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva. Innicijalna prijava na gradski natječaj maksimalno je pojednostavljena, te ne zahtijeva dodatne troškove oko prikupljanja dokumentacije. Nakon zaprimanja svih zahtjeva izrađuje se prijedlog liste prvenstva, a potom se nakon roka žalbe donosi konačna lista.

Grad je za ovu svrhu u proračunu osigurano 3 i pol milijuna kuna.

– Ulažemo u škole, vrtiće, zdravstvo, sve kako bi zadržali i povećali razinu kvalitete i standard života u našem gradu. Mislim da je najvažnije od svega biti partner i pomagati svim generacijama – od naših najmlađih do najstarijih sugrađana i na tome ćemo nastaviti raditi, zaključuje gradonačelnik Peršurić.

Sva potrebna dokumentacija za o ovom javnom pozivu, kao i obrasci za podnošenje zahtjeva nalaze se u nastavku. 

Print Friendly, PDF & Email