NEWS
Ljekarna

Grad Poreč-Parenzo raspisao natječaj za učeničke stipendije

stipendije-1-990x556-1
07.09.2021. 13:51; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč-Parenzo raspisao natječaj za učeničke stipendije

S ciljem stvaranja boljih uvjeta školovanja i zapošljavanja porečkih srednjoškolaca za željena i tražena zanimanja u sredini u kojoj žive te povećanja kapaciteta lokalnih stručnih medicinskih kadrova za zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama na području Istre i Poreča, Grad Poreč-Parenzo i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.

U školskoj godini 2021./2022. dodijelit će se ukupno pet novih učeničkih stipendija i to u tri kategorije:

Za područje deficitarnih zanimanja s iznosom od 1.200 kuna mjesečno, stipendirat će se učenici koji se školuju za zanimanja medicinska sestra/tehničar i farmaceutska tehničarka/tehničar.

Za učenike koji udovoljavaju uvjete po socijalnom programu, dodijelit će se dvije socijalne stipendije u iznosu od 1.200 kuna mjesečno.

Konačno, za učenike koji se školuju izvan mjesta prebivališta za programe kojih nema u programima porečkih srednjih škola, dodijelit će se dvije stipendije s iznosom od 600 kuna mjesečno.

Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

Podsjetimo,  Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju, studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Grad Poreč-Parenzo svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600,00 do 1.200,00 kuna za učenike, odnosno, od 800,00 do 1.600,00 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Obrasci u prilogu.

Print Friendly, PDF & Email