NEWS

Grad Poreč ove godine dodijelio 79 potpora poduzetnicima u ukupnom iznosu od 53.400 eura

gradska-uprava
12.12.2023. 15:07; ; Početna / Gospodarstvo / Grad Poreč ove godine dodijelio 79 potpora poduzetnicima u ukupnom iznosu od 53.400 eura

Grad Poreč-Parenzo je iz gradskog proračuna dodijelio ukupno 79 bespovratnih potpora porečkim poduzetnicima i obrtima, temeljem Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2023. godinu i nedavno završenog Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u ovoj godini. To je ujedno najveći broj dodijeljenih potpora do sada, a za tu je svrhu u proračunu izdvojeno oko 27 % posto više sredstava nego godinu ranije, odnosno 53.400 eura.

Čak je 31 poduzetnik/obrtnik ostvario potporu za nabavku dugotrajne materijalne imovine ukupne vrijednosti 19.356 eura, dok je potporu za poduzetnike početnike ostvarilo njih čak 25, pet više nego lani, u ukupnom iznosu od 17.979 eura. Zamjetan je porast korisnica potpora za subvencioniranje boravka djeteta u dječjim vrtiću ženama poduzetnicama početnicama za što je ove godine odobreno ukupno 6 potpora u iznosu od 3.054 eura. Kao i prijašnjih godina, žene poduzetnice ostvarile su uvećanje potpore za 20 %, te je dodijeljeno 35 potpora s ciljem poticanja ženskog poduzetništva.

Ove se godine, osim ženskog, poticalo i poduzetništvo mladih do 30 godina starosti kojima je potpora uvećana za 30 %, a ukupno je dodijeljeno 6 takvih potpora. U sklopu Mjere 3, dodijeljeno je 10 potpora za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, a kroz Mjeru 4 sufinancirana je izrada web stranice za čak 7 poduzetnika.

Podsjetimo, u posljednjih pet godina ove je potpore koristilo više od 250 korisnika i dodijeljeno im je više od 150.000 eura bespovratnih financijskih potpora. Kako napominju u Gradu, s potporama će nastaviti i u idućoj godini, koje stalno prilagođavaju poduzetnicima/obrtnicima kroz razgovor i povratne informacije koje dobivaju direktno od njih i kroz konzultacije s Udruženjem obrtnika Poreč i drugim institucijama.

Grad Poreč 

 

Print Friendly, PDF & Email