Grad Poreč nastavlja sa uređivanjem dječjih igrališta u naseljima na području Grada

zbandaj (3)
18.10.2019. 12:58; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč nastavlja sa uređivanjem dječjih igrališta u naseljima na području Grada

Nova dječja igrališta postavljena su u naseljima Garbina, a proširena u Žbandaju i Parku Matije Gupca, pa su se ova igrališta pridružila brojnim porečkim naseljima u kojima je postavljeno preko 100 dječjih i polivalentnih igrališta, kako bi najmlađi sugrađani mogli sigurno i kvalitetno provoditi vrijeme za igru.

U naselju Garbina izgrađeno je novo dječje igralište na kojem su ugrađena kućica s toboganom, klackalica i dvostruka ljuljačka. Postojeće dječje igralište u naselju Žbandaj proširilo se s dodatna dva igrala i to ljuljačkom te ljuljalicom na opruzi. Jedna od želja građana bila je i proširenje postojećeg dječjeg igrališta u Parku Matije Gupca, koje je osim svakodnevne uporabe, posebno bitno za naše najmlađe tijekom Adventa koji se održava na toj lokaciji. Igralište je prošireno dvostrukom ljuljačkom (za veću i malu djecu), toboganom te ljuljalicom na opruzi. Dobavljena je i nova sjedalica – košara na postojećoj ljuljački jer je ista bila devastirana. U sklopu svakog postavljenog igrala, ugrađena je i gumena, antistresna podloga.

Radove je izvelo poduzeće Usluga Pakrac d.o.o, a investitor je Grad Poreč-Parenzo. Dodajmo kako je s više od stotinu igrališta, od kojih je tridesetak polivalentnih, Poreč jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj po broju i uređenosti igrališta za najmlađe sugrađane.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email