NEWS

Grad Poreč: Nadzorne kamere na Narodnom trgu kontoliraju parkiranje i zaustavljanje vozila

09.06.2021. 23:05; Učitavanja: 666; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč: Nadzorne kamere na Narodnom trgu kontoliraju parkiranje i zaustavljanje vozila
DCIM/100MEDIA/DJI_3677.JPG

Zbog velikog broja upita građana, predstavnika mjesnog odbora i vlasnika poslovnih prostora u vezi nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila na Narodnom trgu u Poreču, Grad Poreč-Parenzo pokrenuo je pilot projekt postavljanja dviju kamera koje će automatski prepoznati prekršaj nepropisno parkiranih, odnosno zaustavljenih vozila. Kamere su postavljene ponajviše iz razloga da se označena parkirna mjesta za dostavu propisno koriste, odnosno ne dulje od 30 minuta, kako bi se i drugim dostavnim vozilima omogućilo propisno parkiranje u centru Grada, zbog smanjenja stvaranja gužvi i sigurnosti svih sudionika u prometu. Parkirna mjesta za dostavna vozila i parkirna mjesta rezervirana za invalide nerijetko su popunjena automobilima kojima ona nisu namijenjena, najčešće turistima. Pravo na parkiranje na označeno parkirno mjesto osobe s invaliditetom mogu ostvariti samo na temelju rješenja o znaku pristupačnosti koju izdaje nadležno tijelo na ime osobe s invaliditetom odnosno udruge osoba s invaliditetom.

Dvije postavljene kamere uključene su 24 sata, te će od sada umjesto prometnih redara snimati situaciju na Narodnom trgu koja je jedna od najfrekventnijih lokacija u Gradu. Kamere će bilježiti prekršaj, verificirat ga prometni redari, a podaci o vlasniku vozila dobivat će se od MUP-a. Postava kamera je pilot projekt, međutim ukoliko će se isti pokazati uspješnim, razmatrat će se mogućnosti postavljanja i na drugim frekventnim lokacijama u gradu.

Stoga se još jednom mole svi vozači da pravilno koriste označena parkirna mjesta u gradu, kako bi se izbjeglo sankcioniranje vozača, a sve sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama i projektom Smart City.

Print Friendly, PDF & Email