Grad Poreč i ove je godine objavio vodič kroz gradski proračun “Proračun u malom”

05.02.2021. 08:33; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč i ove je godine objavio vodič kroz gradski proračun “Proračun u malom”
1 (135)

Grad Poreč – Parenzo objavio je brošuru „Proračun u malom“ kako bi građankama i građanima približio gradske financije i što bolje ih upoznao s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje grada u 2021. godini. Kroz ovu su brošuru, na jednostavan i slikovit način, prikazani najvažniji planirani godišnji prihodi i primici, te svi rashodi i izdaci Grada kako bi građani dobili potpunu informaciju o tome gdje se i kako troši javni novac.

Poreč „Proračun u malom“ objavljuje već sedmu godinu za redom, a njegovom objavom potvrđuje visoku razinu transparentnosti i otvorenosti koja podrazumijeva točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca, što najvišom ocjenom već nekoliko godina ocjenjuje i Institut za javne financije koji u svom istraživanju vrši kontrolu lokalnih proračuna.

Iz „Proračuna u malom“ može se doznati koliko su i koji ukupni prihodi i rashodi Grada, što sve Grad financira, koliko se izdvaja za školstvo, socijalnu skrb i komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik Loris Peršurić u uvodnoj je riječi pozvao građane da svojim sugestijama sudjeluju u usmjeravanju proračunskih sredstava i stvaranju zajedničke slike budućnosti po želji građana – Prošla nas je godina, više nego ikad, podsjetila koliko je važno da radimo odgovorno, da ispunjavamo svoje obaveze i da smo tu kroz razne oblike pomoći za sve sugrađane. Važno je da nastavimo dalje sustavno i planirano, kako bi naš grad bio i ostao grad koji volimo – grad koji ide naprijed i razvija se., poručio je gradonačelnik.

Građani će uskoro svoj primjerak „Proračuna u malom“ dobiti na kućnu adresu, a dodatni primjerci moći će se dobiti i na porti gradske uprave i gradskih ustanova.

PDF verziju Proračuna u malom za 2020. godinu možete pronaći u rubrici Proračun Grada Poreča-Parenzo na web stranici www.porec.hr ili preuzeti:

PRORAČUN U MALOM ZA 2021. GODINU

BILANCIO IN BREVE PER IL 2021

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email