NEWS

Grad Poreč i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisali sporazum o suradnji

Velenik Persuric Peric Micetic
28.03.2024. 13:54; ; Početna / Gospodarstvo / Grad Poreč i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisali sporazum o suradnji

U maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo danas su potpisani ugovori o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji u institucijama na području Grada Poreča, s ciljem povezivanja teorijskih i praktičnih znanja u području turizma i održivog razvoja.

Ugovore su potpisali dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Marko Perić i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč d.o.o. Morena Mičetić. Sastanku su se pridružili i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević te Marinela Krstinić Nižić te Marina Barkiđija Sotošek, profesorice na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na prijediplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente. Osim stručne prakse tema sastanka bila je i mogućnost suradnje u izradi stručnih elaborata i analiza, te provedbi istraživanja i edukacija u području turizma i održivog razvoja.

Na inicijativu gradonačelnika Lorisa Peršurića razmotrit će se mogućnost uspostave programa cjeloživotnog obrazovanja i sveučilišnog prijediplomskog studija u Poreču, kao dodatna mogućnost školovanja i stručnog usavršavanja nakon srednje škole za građane Poreča i okolice.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email