NEWS

Grad Poreč: Dogovorena kupnja zemljišta za potrebe izgradnje praktikuma za TUŠ A. Štifanića

TUS-ANTONA-STIFANICA
03.07.2024. 13:30; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč: Dogovorena kupnja zemljišta za potrebe izgradnje praktikuma za TUŠ A. Štifanića

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić najavio je da će Grad Poreč-Parenzo otkupiti zemljište koje se nalazi u neposrednoj blizini Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića. Kupnjom tog zemljišta stvorit će se preduvjeti za realizaciju planiranog projekta izgradnje školskog praktikuma za potrebe škole.

„Grad Poreč-Parenzo nije osnivač srednjih škola u našem gradu, već je to Istarska županija, ali smo im oduvijek podrška i želimo im pomoći da imaju što bolje uvjete za svoje učenike i održavanje nastave. Baš zato stoji dogovor sa školom da se za potrebe praktične nastave uredi praktikum u sklopu same škole. Kupnja zemljišta površine 242m², koje je trenutno u vlasništvu Autotransa, konkretan je korak u tom smjeru.“, kaže porečki gradonačelnik i dodaje kako ovom kupnjom Grad Poreč-Parenzo nastavlja s okrupnjavanjem zemljišta u vlasništvu Grada, koja se potom koriste za javne društvene namjene – izgradnju vrtića, društvenih domova, igrališta.

Navedeno zemljište se po važećem detaljnom planu uređenja nalazi u obuhvatu plana s određenom namjenom prostora javne društvene namjene D4-škola, a nakon što je ovlašteni procjenitelj utvrdio vrijednost zemljišta, sredstva su za kupnju osigurana u gradskom proračunu. Po potpisu kupoprodajnog ugovora, kreće planiranje i projektiranje te dobivanje građevinske dozvole, sve u dogovoru s ravnateljicom škole Tatjanom Gulić Pisarević. S gotovim projektom, škola će ga biti spremna kandidirati na eventualno financiranje iz EU fondova i ostalih natječaja.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email