NEWS
Best of Poreč

Grad Poreč: ured Gradonačelnika reagirao na navode u Glasu Istre

10.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Grad Poreč: ured Gradonačelnika reagirao na navode u Glasu Istre
1881-tab_log1.jpg

Gradonačelnik potpisao ugovor s pristankom poglavarstva

Molimo vas da sukladno odredbama Zakona o medijima objavite ispravak u povodu članka objavljenog u Glasu Istre 6. svibnja pod naslovom »Za obilježje na Trgu slobode još 1,46 milijuna kuna«.

Netočan je navod »da su članovi poglavarstva bez rasprave dali pristanak gradonačelniku da potpiše ugovor na ukupan iznos« za izradu prostornog obilježja na Trgu slobode, a koji ukupni iznos je 2,7 milijuna kuna. Poglavarstvo Grada Poreča prihvatilo je ponudu autora prostornog obilježja, ovlastilo gradonačelnika za potpis ugovora o izradi u visini od 1.250.000 kuna (do visine utvrđene važećim proračunom Grada Poreča), predložilo Gradskom vijeću, koje je jedino ovlašteno donositi ili mijenjati proračun, da u izmjenama i dopunama proračuna za 2005. godinu i u proračunu za 2006. godinu osigura preostali iznos za izvedbu prostornog obilježja.

Netočno je navedeno da su prihvaćeni ugovori u predloženom obliku s Uslugom i da će biti povećan iznos za 2,66 milijuna kuna za hortikulturno održavanje površina u Gradu i dio teksta o povećanju cijena za pometanje ulica i za oborinsku odvodnju. Odnosno, svi navodi koji se odnose na zaključke Gradskog poglavarstva po ovim ugovorima su netočni.

Gradsko poglavarstvo nije prihvatilo prijedloge Nadzornog odbora i uprave Usluge o povećanju cijena, a samim tim i zaključivanje ugovora na devet mjeseci, nego je za pokrivanje troškova navedenih komunalnih usluga po sva tri predmeta zaključilo identično kao kod održavanja zelenih površina, i to na sljedeći način: prihvaća se prijedlog ugovora između Grada Poreča i Usluge Poreč d.o.o. za održavanje zelenih površina za period od 1. 1. 2005. do 31. 12. 2005. godine, u skladu s tekstom koji čini sastavni dio ovog zaključka; ovlašćuje se gradonačelnik za potpisivanje ugovora između Usluge Poreč d.o.o. i Grada Poreča za održavanje zelenih površina za period od 1. 1. 2005. do 31. 12. 2005. godine; Gradskom vijeću upućuje se prijedlog za izmjene i dopune proračuna, kojima se sredstva predložena za godišnje održavanje zelenih površina za 2005. godinu povećavaju s 3.594.765,70 na 4.823.296,84 kuna; radi usporedbe koštanja održavanja zelenih površina, pribaviti podatke o cijenama u susjednim gradovima i temeljem istih izraditi usporednu analizu, kao i prekontrolirati stvarno stanje veličina zelenih površina navedenih u planu održavanja za 2005. godinu; zadužuju se Upravni odjel za komunalni sustav i Upravni odjel za financije, proračun i gospodarstvo za provedbu ovog zaključka.

Tajnik Ureda gradonačelnika Grada Poreča

Danilo Sredanović, dipl. iur.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani