NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Grad Poreč prodao 10 posto Istarskih autocesta

28.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Grad Poreč prodao 10 posto Istarskih autocesta

Grad Poreč je ovog tjedna prodao cjelokupan paket svojih dionica Istarskih autocesta d.d. iz Pule na Zagrebačkoj burzi, odnosno 10,037 posto kapitala društva. Potvrdu da je Grad prodao te dionice dobili smo od gradske pročelnice Sandre Mušković. Veli da je nominalna vrijednost 1.337 dionica Istarskih autocesta koje su imali u vlasništvu iznosila 439,1 tisuća kuna, a da je Gradsko poglavarstvo procijenilo da navedene dionice vrijede četiri puta više, 1,77 milijuna kuna i po toj cijeni ih ponudi na burzi. Dodaje da su dionice prodali putem brokera Hypo Alpe-Adria-Bank koja je ponudila najnižu proviziju po transakciju, 0,5 posto.

No, u ponedjeljak je na burzi protrgovano još 188 dionica druge serije Istarskih autocesta. Prema knjizi dionica točno toliko posjeduje Zvonimir Vukadin iz Zagreba, no od njega jučer nismo dobili odgovor je li prodao. Prodavatelj je mogao biti i netko od dioničara koji posjeduje više od tog broja dionica: Uljanik Plovidba, TEN, Industrogradnja ili Maistra. Renco Miletić, direktor ove potonje tvrtke nam je izjavio da oni dionice nisu prodali. Iz Industrogradnje nam nisu odgovorili na postavljeno pitanje, a Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Plovidbe već nekoliko dana se ne odaziva na naše telefonske pozive. Vlasnik i direktor TEN-a Branko Tenčić je nakon transakcije izjavio da će o svemu reći više idući tjedan.

Podsjećamo da nam je početkom tjedna Nenad Pavletić, direktor Auctora izjavio da je njegova brokerska kuća sudjelovala u toj transakciji po nalogu svog klijenta čije ime nije htio otkriti. Tada je na naše pitanje je li Uljanik Plovidba kupila te dionice Pavletić odgovorio da nije, a na pitanje je li prodavala da ne može reći.

Ostaje i upitno tko je kupio 11,75 posto dionica Istarskih autocesta za 2,055 milijuna kuna. To će se znati idućeg tjedna kada se promjena vlasničke strukture uknjiži u Središnjoj depozitarnoj agenciji.

P. Gregorović, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email