NEWS

Grad Poreč i Hrvatski Olimpijski odbor potpisali Pismo namjere

17.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč i Hrvatski Olimpijski odbor potpisali Pismo namjere
387600.jpg

Nakon što smo u Zagrebu potpisali Ugovor o partnerstvu između HOO i Grada Poreča, vaš kolega novinar me je upitao: što dalje ? Evo, prvi zajednički posao: pripreme za značajnu sportsku manifestaciju – Igre mladeži zemalja Jugoistočne Europe ( za mlade sportaše od 14 – 18 godina ). Ova manifestacija osim značaja za sport i turističko gospodarstvo ima i regionalni politički značaj, jer iza igara stoje sve Vlade i resorna Ministarstva zemalja Jugoistočne Europe. Nakon Svjetskog rukometnog prvenstva, u kojem i Poreč sudjeluje i drugi najveći sportski događaj u Hrvatskoj, u 2009. godini održat će se u Poreču – Igre. Drago mi je što smo brzo došli i do prvog posla u našem partnerstvu".
Nakon toga, novinarima se obratio i gradonačelnik Poreča, gospodin Edi Štifanić: "Ovo današnje Pismo namjere je ustvari – kandidatura Grada Poreča da bude domaćin 2. Igrama mladeži Jugoistočne Europe. Prve Igre, održane su u Solunu od 15. – 21. listopada 2007. godine, uz sudjelovanje sportaša iz 11 zemalja ( 1.500 sudionika). Vjerujem da će Poreč biti uzorni domaćin ovih igara, bolji od Soluna, očekujemo više od 2.000 sudionika".
Novinarima je gospodin Zlatko Mateša predstavio i gospodina Sinišu Krajača koji je od strane HOO zadužen za ovaj projekt i koji će često boraviti u Poreču. Siniša Krajač je izvjestio novinare da se sada sa zemljama sudionicima usklađuje popis sportova koji će biti zastupljeni na Igrama, a onda slijedi dogovor sa Sportskim savezima u zemljama sudionicima i kontakti s tim savezima. Jednom riječju već je izrađen hodogram poslova za pripremu manifestacije.
Predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča, gospodin Milan Markežić je rekao da je sportska obitelj Poreča već sada uključena u pripremu ovog velikog sportskog događanja.

R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email