NEWS

Gotovo 1350 učenika porečkih osnovnih škola od 6. rujna ponovno u školskim klupama – pojačan nadzor policije i prometnih redara u blizini škola

zajednički sastanak2
31.08.2021. 11:39; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gotovo 1350 učenika porečkih osnovnih škola od 6. rujna ponovno u školskim klupama – pojačan nadzor policije i prometnih redara u blizini škola

Početak nove školske godine i sigurnost učenika u prometu bile su teme sastanka koji je danas u maloj vijećnici gradske uprave održao gradonačelnik Loris Peršurić s ravnateljicama i predstavnicima triju porečkih osnovnih škola, te Policijske postaje Poreč i gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Upravnog odjela za komunalni sustav.

Blizu 1350 školaraca, polaznika Osnovne škole Poreč i Osnovne škole Finida, njihovih područnih odjela u Žbandaju i Novoj Vasi, te talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ u starom gradu, u školske će klupe sjesti 6. rujna. 
Na sastanku je bilo riječi i o voznom reda autobusa koji prevozi učenike, produženom boravku za sve razrede u kojima postoji interes i drugim pitanjima. Podsjetimo, otvorenjem nove škole u Žbandaju 2017. te nove škole na Finidi, sva su porečka djeca na nastavu krenula u jednoj, jutarnjoj smjeni. Pozitivna demografska kretanja iskazuju se i u  kontinuiranom povećanju broja djece u  školama – ove godine imamo ukupno 70 razrednih odjela.
Dogovoreno je, kao i svake godine s počekom školske godine, pojačano praćenje i nadzor policije i prometnih redara u blizini škola, pogotovo u vrijeme početka i završetka nastave. Bilo je riječi i o edukacijama za učenike prvih razreda o sigurnosti i preventivnom ponašanju u prometu koji će se održati na početku školske godine.

Policija će i ovog rujna provoditi akciju „Poštujte naše znakove“, a svi vozači se još jednom upozoravaju da posebnu pozornost trebaju usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti ti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu.

Print Friendly, PDF & Email