Gost sakuplja plastične boce po Poreštini

20.07.2016. 09:42; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Gost sakuplja plastične boce po Poreštini
jorl3275226

Elektroničkom poštom u redakciju Glasa Istre stiglo  je zanimljivo pismo čitatelja popraćeno s nekoliko fotografija. Na njima strani državljanin, vjerojatno Nijemac prema registarskim tablicama automobila i svjedočenju čitatelja, puni haubu osobnog vozila s plastičnim i limenim bocama. Očito se čovjek naradio, jer je prtljažnih već poprilično ispunjen.

Piše čitatelj da je fotografija snimljena u naselju Stancija Portun u okolici Poreča i dodaje kako je isti taj gospodin viđen kako kopa po kontejnerima i u drugim porečkim naseljima i to u Vrvarima, Musalešu, Antoncima, Košinožićima i u turističkom naselju Zelena Laguna. Kaže nam da se dotični gospodin bavi poslom kojim se inače bave mnogi građani Hrvatske. No s obzirom da se radi o turistu, o stranom državljaninu na odmoru u stranoj zemlji, cijela situacija djeluje poprilično žalosno i jadno.

“Ima kod nas Nijemaca koji su došli uživati na sasvim jedan drugi nama nepoznat način turizma,” zaključuje čitatelj i dodaje: “Vjerujem da se mi (misli na hrvatske građane) takvim stvarima sigurno ne bi bavili u Austriji, Njemačkoj ili nekoj drugoj zemlji ako idemo na odmor”.
Dakako, dotični turista skupljene boce odvodi u prodajne centre i tamo naplaćuje otkupnu cijenu.

Čitatelj ukazuje na činjenicu da ovaj njemački turista sakuplja plastične boce i limenke po žutim kontejnerima za recikliranje koje je postavilo komunalno poduzeće Usluga Poreč.
“Nemam ništa protiv da naš čovjek to radi i da si zaradi za kruh kao što i Romi iz Našica i Požege dođu u Istru i skupljaju staro željezo, boce itd .. To smatram sasvim OK jer oni žive u Hrvatskoj, registriraju svoja vozila u Hrvatskaj, plaćaju cestarine, razne poreze, ali jedan stranac u tuđoj zemlji da se time bavi stvarno je žalosno i jadno,” zaključuje čitatelj.

E. V. Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email