NEWS

Goran Vrus: na Plava Laguna Polumaratonu očekujemo preko 900 trkača !

goran-vrus-h
15.03.2023. 08:50; ; Početna / Gospodarstvo / Goran Vrus: na Plava Laguna Polumaratonu očekujemo preko 900 trkača !

Slijedećeg vikenda, 25. i 26. ožujka u Poreču starta tradicionalni Plava Laguna Polumaraton. Tim povodom porazgovarali smo sa Porečanom Goranom Vrusom, direktorom ove utrke o očekivanjima, programu ali i o Ironmanu, koji će se u Poreču održati polovicom listopada.

Plava Laguna Polumaraton vraća se u svoj tradicionalni termin.

Tako je, Plava Laguna organizira se ponovno zadnji vikend u ožujku, u predsezoni u kojoj organiziramo jako puno sportskih događanja i gdje su sportske grupe prije svega nositelj turističkog prometa. Jako smo zadovoljni što ove godine imamo veliki broj prijavljenih više od 850 ako pogledamo sve kategorije, a to je brojka bez naše velike grupe bankara iz Italije.

Koliko se ljudi očekuje iz koji zemalja dolazi većina?

Očekuje se preko 900 trkača koji će u različitim kategorijama uživati u trkačkim stazama u Zelena Resortu.  Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Jako smo zadovoljni jer je event dobro prihvaćen i u lokalnoj zajednici te imamo stotinjak prijavljenih natjecatelja s područja Istre, a vjerujem da će nam se pridružiti brojna djeca i obitelji na subotnjim utrkama.

Ove godine utrka ima i svoj humanitarni karakter – za Centar za inkluziju?

Tako je. U subotu će se  održati 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca , a start je u 15 sati ispred Laguna Loungea. Sva sredstva od kotizacija koja iznosi 15 eura uplatiti će se za Centar za inkluziju. Osim suradnje sa Centrom za inkluziju Plava Laguna podupire i lokalne sportske klubove te podupiremo njihov rad, posebice s mlađim kategorijama sportaša. Jedan od ciljeva našeg društveno odgovornog djelovanja u zajednici je između ostalog i promocija sporta kao vida zdravog života. Upravo zato smo i sponzori Istarske zimske lige powered by Plava Laguna koju trče isključivo rekreativni sportaši iz naše zajednice. U Umagu je u 2022. godini pod sponzorstvom Plave Lagune održana i javnozdravstvena akcija Aktivna Hrvatska, tijekom koje su građani Umaga imali mogućnost vježbati pod stručnim vodstvom i dobiti informacije kako u današnje vrijeme voditi zdraviji život.

Na našim prošlogodišnjim eventima u volontiranje smo uključili veliki broj sportskih klubova, škola, a ponosni smo što smo i dio Hrvatske olimpijske obitelji te će se Poreč tako predstaviti u Hrvatskoj kući na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Što možemo očekivati od ovogodišnje utrke Polumaratona?

U subotu od 13 sati ispred Laguna Lounge –a kreće program. Na rasporedu su prvo dječje utrke Kids Run, a i ove godine surađujemo s Podravkom tako da će se mališani moći podružiti i s maskotama Pepijem i s Linom. Te su utrke u potpunosti besplatne, a sudjelovati mogu već od 4 godine pa na dalje.

Kada počinje nedjeljni program?

Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju s početkom u 10 sati, a start je ispred Hotela Parentium.  Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u Polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16  godina.

Polumaraton je utrka u predsezoni, Vi ste direktor utrke Ironman koja je u posezoni. Kako idu pripreme za tu utrku?  

U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije. Prijave kao i organizacija Ironmana idu svojim tokom, trenutno smo na oko 600 prijavljenih, ispred nas su promocije na našim emitivnim tržištima. Predstavljati ću našu utrku na drugim Ironman trkama u okruženju te ove godine očekujemo da će se brojka popeti na 1300 natjecatelja. Za prošlu godinu dobili smo najviše ocjene Ironmana za organizaciju što nam daje jako veliki vjetar u leđa za dalje.

Cijeli tim Plave Lagune koji radi na takvim događanjima, odrađuje sjajan posao i pruža punu potporu takvim događanjima – od prodaje, marketinga, operacija pa i naravno kadrovi koji rade u samim smještajnim i sportskim objektima. Sve mora biti dobro uvježbano i koordinirano kako bismo našim gostima manifestacija bili pravi domaćini. I samo tako mogu nastati vrhunski eventi i vjerujem da je u tome Plava Laguna na samom vrhu.

 

IZMIJENJENA STAZA ZA FAMILY RUN

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email