NEWS

GONG: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

15.12.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / GONG: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
94image001.png

Projekt „Prvi put biram“ kojeg GONG provodi već šestu školsku godinu u srednjim školama širom Republike Hrvatske i u kojemu je do sada sudjelovalo 100.000 učenika, jedan je od pet pobjednika na natječaju Vijeća Europe „Mladi aktivni građani“.

U listopadu 2005. „Prvi put biram“ prijavljen je na natječaj kojeg je objavilo Vijeće Europe u sklopu obilježavanja europske godine građanskog obrazovanja. Natječaj je bio namijenjen projektima koji svojim edukacijskim ciljevima i metodama pridonose poticanju mladih na njihovo aktivno uključivanje u društvo te podizanju svijesti mladih o značaju građanske participacije u okviru lokalne zajednice.

Prije nekoliko dana međunarodna je komisija „Projekt prvi put biram“ proglasila jednim od pet pobjednika zahvaljujući postignutim rezultatima i uspjehu projekta. Pobjednicima će 30. siječnja 2006. u Europskom centru za mlade u Strasbourgu biti će uručeno priznanje i simbolična nagrada od 1000 Eura.

S ponosom ističemo da su tijekom proteklih šest školskih godina u sklopu projekta organizirane 3704 radionice u kojima je sudjelovalo oko 100.000 maturanata. U projekt se tijekom njegova provođenja uključilo više od 80% srednjih škola, a odlični dojmovi o radionicama koje dijele i učenici i profesori svake su nam godine dodatni poticaj za nastavljanje projekta.

Ova nagrada priznanje je dugogodišnjim radu GONG-a, ali i učenicima i profesorima koji su se uključili u ovu aktivnost te donatorima koji su prepoznali značaj našeg projekta.

U slučaju dodatnih pitanja, molimo kontaktirajte nas na broj tel. 01/4825 444 ili Koordinatoricu projekta na 098/775 273.

Vlatka Svedružić

Koordinatorica projekta

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email