NEWS

Glas za prava životinja na život

GOLDIE-FOREVER2
21.05.2014. 11:05; ; Početna / Crna kronika / Glas za prava životinja na život

Prenosimo Vam tužno pismo iz Malog Maja:

Dana 15. 05. ove godine pred našom kuću u Poreču (Mali Maj) nepoznati je počinitelj u tri velika plastična tanjura podmetnuo otrov kojim je otrovao nepoznati broj mačaka, između ostalih i četiri naše domaće mačke: Goldieja, Sivku, Bobbyja i Teddyja čija su beživotna i nedužna tijela ležala pred kućom. Nazvali smo policiju i veterinarsku inspekciju kako bismo eventualno saznali tko je počinitelj ovog strašnog zlodjela. No, policija je samo mogla doći na uviđaj, napraviti zapisnik i zamoliti nas koji sa svih strana svijeta dolazimo u Poreč, ali i sve one koji ovdje žive, da pripazimo ako primijetimo nešto sumnjivo. Veterinari su bili zgroženi ovim činom i samo su pokupili njihova beživotna tijela i rekli nam da budemo oprezni, jer se radi o nekom strašno razornom otrovu. Ogorčeni smo. Naime, ovo nije prvi put da se ovo događa. Svako toliko čujemo kako su nekome otrovali životinju. Puno ljudi je u strahu, jer imaju pse i mačke koje se preko dana boje pustiti van. Što učiniti? Kako spriječiti ljude da čine zlo? Kako se boriti protiv zla? Jedino još većom ljubavlju prema svim živim bićima, pa tako i prema našim dragim ljubimcima i svim drugim životinjama.
Kakvo je ovo društvo u kojem postoje zakoni u kojima jasno piše da je ubijanje životinja zabranjeno i kažnjivo, ali u kojem bez obzira na te iste zakone svako malo neki “nepoznati počinitelj” prođe nekažnjeno oduzimajući drugim živim bićima pravo na život – ubijajući ih na tako svirepi način? Naši susjedi iz Češke su zgroženi, jednako kao i naši susjedi iz Slovenije i Njemačke koji ne mogu vjerovati da se takvo što ovdje događa i da nitko zbog toga ne odgovara. Zar je to slika koju želimo poslati svijetu o našoj predivnoj zemlji u kojoj ubojice životinja slobodno šeću? Mišljenja sam da bi kazne za ova zlodjela trebale biti strože, da bi kontrole trebale biti rigoroznije, a istrage koje se provode nakon tih zlodjela temeljitije. Prijatelji životinja već su u više navrata apelirali na ovaj problem u cijeloj Hrvatskoj, ali sve je, na žalost, ostalo samo mrtvo slovo na papiru.
I ova će vijest naizgled biti samo još jedna vijest u moru sličnih koja sasvim sigurno neće pomoći da se otkrije počinitelj ovog zlodjela, ali i jedan sasvim mali korak je ponekad dovoljan da se krene u susret zdravijem i boljem društvu u kojem više nećemo pri susretu s nekom nepravdom samo slijegati ramenima i ponavljati onu svima poznatu mantru: “takav je život” nakon koje svijet uvijek ostaje isti kakav je i bio, već u kojem ćemo čvrsto vjerovati da je bolji svijet moguć još danas, ako svatko od nas učini bar jedan mali korak prema njemu.”

Kućni je ljubimac ŽIVO BIĆE I PRIVATNO VLASNIŠTVO, zar ne ?

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email