NEWS

Glas Istre: OVOGA VIKENDA SE ODRŽAVA FESTIVAL SPORTOVA NA VODI »POREČKI DELFIN«

03.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Glas Istre: OVOGA VIKENDA SE ODRŽAVA FESTIVAL SPORTOVA NA VODI »POREČKI DELFIN«
268Delfin.jpg

Prvi vikend u rujnu tradicionalno je u Poreču rezerviran za festival sportova na vodi »Porečki delfin« koji ove godine, u svom šestom izdanju obiluje sportskim manifestacijama i prvi put će se održavati dva dana.

Osim današnjeg turističko-rekreativnog plivačkog maratona od kojeg je prije šest godina sve i počelo, a na kojem se ove godine očekuje preko tisuću plivača iz nekoliko zemalja, danas će se također sa startom i ciljem na Gradskom kupalištu održati i tradicionalni natjecateljski Porečki plivački maraton koji se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju. Start natjecateljskog maratona je u 13 sati, a prvi maratonci se na cilju očekuju nekoliko minuta prije 14 sati. Staza je duga pet kilometara – od starta na Gradskom kupalištu ide oko otoka Altež i Sv. Nikola.

Današnji dan će na Gradskom kupalištu biti i u znaku vaterpola, pa će se tako od 10 do 13 sati održati turnir za mlađe juniore na kojem će nastupiti zajednička momčad »Poreča« i »Vrsara« te rovinjski »Delfin« i riječki »Burin«. Od 13 do 20 sati odvijati će se i seniorski turnir na kojem će se nadmetati osam momčadi – dvije iz Pule te po jedna iz Šibenika, Dubrovnika, Kopra, Rovinja, Vrsara i Poreča.

Već danas će se od 10 do 17 sati u uvali Peškera moći pogledati trening natjecatelja koji će se nadmetati u utrci za jet-ski prvenstvo Hrvatske, a istovremeno na otvorenom moru, van uvale Peškera, i trening krstaša J24 koji će se natjecati na pozivnoj jedriličarskoj regati. Natjecanje u jet-skiju počinje sutra u 10, a u jedrenju u 11 sati. Na jedriličarskoj regati nadmetat će se pet krstaša, po jedan iz Rijeke, Slovenije, Poreču prijateljskog mađarskog grada Siofoka, iz Pule koju predvodi kormilar Dario Kliba, trenutno najbolji hrvatski jedriličar u dvoboj jedrenjima, te krstaš kluba domaćina »Horizont Poreča«.

Preuzeto iz Glasa Istre – K. K.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email