NEWS
Best of Poreč

Giostra s novim konceptom i u novom terminu, od 21. do 23. lipnja !

giostra2019
12.02.2019. 18:51; ; Početna / Kultura / Giostra s novim konceptom i u novom terminu, od 21. do 23. lipnja !

Nakon dvanaest održanih izdanja Porečki povijesni festival – Giostra ove godine kreće s izmijenjenim konceptom, a primarna novost je promjena termina festivala, koji će se održati od 21. do 23. lipnja.

Odluka o promjeni termina Giostre donijeta je dogovorom Turističke zajednice Grada Poreča i Grada Poreča s organizatorima Festivala. Organizatori vjeruju da će Giostra u novom terminu i dalje pružati dodatni razlog dolaska turistima te obogatiti turistički proizvod i ponudu grada u mjesecu lipnju, kako bi se u potpunosti valorizirali potencijali destinacije pred glavnu turističku sezonu. Glavnina festivalskog programa odvijat će se na Peškeri, gdje će biti uređena Giostra kontrada, u kojoj će se nizom događanja predstaviti oživljena povijest baroknoga Poreča.

Porečki povijesni festival okuplja preko 200 kostimiranih sudionika koji posjetiteljima dočaravaju život u doba baroka, što ovaj festival čini jedinstvenim festivalom u Hrvatskoj. Središnji događaj festivala, po kojemu je festival i dobio ime, je viteški turnir Giostra, rekonstruiran prema pravilima o viteškom nadmetanju održanom u Poreču 1745. godine.

Detaljni program Festivala organizatori će objaviti naknadno.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani