Gdje će ljetovati Austrijanci? List objavio popis zemalja, prva je Hrvatska

27.04.2020. 13:06; ; Početna / Gospodarstvo / Gdje će ljetovati Austrijanci? List objavio popis zemalja, prva je Hrvatska
2020-04-27_13h06_20

Austrijski portal oe24 objavio je članak o tome u kojim se zemljama ovog ljeta Austrijanci mogu nadati ljetovanju, a na prvom mjestu je Hrvatska.
piše: G.D. index.hr

U članku se ističe da će Austrijanci ovog ljeta najvjerojatnije imati priliku putovati na godišnji odmor u nekoliko zemalja, ali i da mogu zaboraviti odlazak u neke od prijašnjih omiljenih destinacija, poput Italije.

“Najbolje šanse za odmor nudi Hrvatska. Hrvati žele pustiti turiste u zemlju, a o tome je hrvatski premijer Andrej Plenković već razgovarao s nekoliko kolega, uključujući austrijskog kancelara Kurza”, navodi se.

Kurz na Twitteru o razgovoru s Plenkovićem

Kurz je na Twitteru objavio da je s Plenkovićem razgovarao o “koordiniranom pristupu otvaranju turističkog sektora u našim zemljama” te o “sezonskim radnicima i graničnim kontrolama”.

Oe24 ističe da je Hrvatska privlačna destinacija i zbog toga što do nje austrijski turisti mogu doputovati osobnim automobilom, izbjegavajući avionske letove.

Ovaj austrijski portal, koji je naslonjen na dnevni list Österreich, najnoviji je medij njemačkog govornog područja koji najavljuje da bi Hrvatska mogla biti najbolja opcija za turiste. Predviđa se da ove godine neće biti ništa od turističkih putovanja u Italiju i Španjolsku, no da zato postoji mogućnost odlaska na ljetovanje u Grčku. Austrijanci će još najvjerojatnije moći putovati u Češku i Njemačku, a ostaje im i mogućnost ljetovanja u Austriji.

Bild: Dobre šanse za odmor u Hrvatskoj

Najtiražniji njemački dnevni list Bild već je objavio članak o osam zemalja u koje bi ovog ljeta na odmor mogli putovati Nijemci, a i tu je Hrvatska pri vrhu.

Bild je izdvojio osam zemalja koje bi ovog ljeta mogle biti poželjne destinacije za godišnji odmor njemačkih turista, a to su: Hrvatska, Grčka, Austrija, Švicarska, Tunis, Švedska, Danska i Island. Bild je i rangirao kakve su šanse da se turistička putovanja u navedene zemlje ovog ljeta realiziraju, a Hrvatska i Grčka su u kategoriji “dobre šanse”. Odmor u Austriji i Švicarskoj je “vrlo vjerojatan”, dok je putovanje u ostale zemlje “vjerojatno”.

Ministarstvo turizma priprema plan

U članku se navodi da je Hrvatska jako zainteresirana za dolazak njemačkih turista. 

“Ova zemlja se planira reklamirati kao ‘koronafree’ za ovu ljetnu sezonu. Hrvatska je pravovremeno uvela stroge mjere u borbi protiv virusa. Bila je to odluka koja se isplatila. Ministarstvo turizma sa zdravstvenim stručnjacima priprema plan po kojem će uskoro biti moguće otvoriti zemlju za turiste”, navodi Bild.

Ovaj list citira Romea Draghicchija iz HTZ-a koji kaže da u Hrvatskoj ima mnogo smještaja u kojem je moguće održavati razmak među gostima. Konstatira se da Hrvatska ima 11 zaraženih koronavirusom na milijun stanovnika, dok Njemačka ima 58 zaraženih na milijun stanovnika.

Print Friendly, PDF & Email