Gastro užitak u Poreču u okviru programa Wine Nights: Večera u restoranu Spinnaker s potpisom osvajača Michelinove zvjezdice

Spinnaker Gourmet Stage (Photo - Manuel Paljuh)
23.04.2019. 11:31; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Gastro užitak u Poreču u okviru programa Wine Nights: Večera u restoranu Spinnaker s potpisom osvajača Michelinove zvjezdice

U porečkom restoranu Spinnaker, koji se nalazi u sklopu Valamar Riviera Hotela, 10. svibnja u 19:30 sati, u sklopu manifestacije Wine Nights održat će se novo izdanje gourmet večere Spinnaker Gourmet Stage, ovaj put s potpisom zagrebačkog restorana Noel, ovogodišnjeg dobitnika Michelinove zvjezdice te predvodnika hrvatske gastronomske scene.

Svi gosti restorana tu će večer moći uživati u večeri od pet sljedova s naglaskom na lokalne i eko namirnice koje će za njih specijalno odabrati i pripremati chef Goran Kočiš uz pomoć Spinnaker tima. Na meniju će se tako naći razni specijaliteti koji će zadovoljiti ljubitelje mesnih, ali i ribljih delicija: od krčke pastrve i jadranske ribe servirane u kombinaciji s organskim maslinovim uljem Chiavalon, začinskim biljem, šafranom i brokulom preko varijacije guščje jetre do crne slavonske svinje u naizgled nespojivoj kombinaciji sa šparogama i istarskim tartufima pa sve do već tradicionalne janjetine.

Da uz finu hranu ide i dobra kapljica, zna Noelov glavni sommelier Ivan Jug, aktualni prvak Hrvatske i sudionik nedavno održanog Svjetskog prvenstva sommeliera u Belgiji koji će gostima servirati vrhunska vina vinarije Benvenuti, poput Rosea, Anno Domini Malvazije, Caldierossa te Anno Domini Terana i Corone Grande. Na samom početku večere gosti će moći uživati u svježini Martin Millers Gina te Fever Tree tonica iz MIVA Galerije vina, dok će se za slatki užitak nakon večere pobrinuti Spinnakerova slastičarka Anna Tikulin koja će pripremiti egzotičnu rapsodiju okusa – desert od ličija, kokosa, manga, đumbira, maline i limete.

Spinnaker Gourmet Stage je serija posebnih gourmet večera koje se kontinuirano odvijaju u jednom od najboljih istarskih restorana Spinnaker, koji je prema Trip Advisoru na prvom mjestu među svim porečkim restoranima, ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault&Millau, preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet te posebno priznanje Turističke zajednice Istre u 2018. godini za istarski restoran s najvećim napretkom u odnosu na prošlu godinu. Da u restoranu kontinuirano rade na kvaliteti svojih usluga i zadovoljstvu gostiju, govori i to što u sklopu degustacijskih večera ovakve vrste, iz izdanja u izdanje u goste dovode vrhunske chefove iz cijele Hrvatske.

Autor ovog izdanja Spinnaker Gourmet Stage večere, Noelov chef Goran Kočiš, trenutno je jedan od najboljih hrvatskih chefova, a kao jedini hrvatski Michelinovom zvjezdicom nagrađeni restoran koji ne radi sezonski već tijekom cijele godine, Noel ima veliku odgovornost predstavljanja nove hrvatske kuhinje. Kulinarsko umijeće kojim je Noel redefinirao zagrebačku gastronomsku scenu, uskoro će prenijeti i u istarski ambijent otvaranjem Noela Buje.

Proteklih godina restoran Noel uložio je znatne napore kako bi stvorio mrežu dobavljača lokalne, ekološke i visokokvalitetne hrane. Noel je time filozofiju korištenja lokalnih namirnica učinio stvarnom i održivom praksom jer se gostima gotovo isključivo poslužuje lokalna ekološka hrana. Od divlje ribe, mesa s free range farmi, vrhunskih maslinovih ulja do artisanskih povrtnjaka, u Noelu je namirnica najviše kvalitete na prvome mjestu.

Svi koji žele biti dio ove vrhunske gastro priče svoje mjesto mogu rezervirati na e-mail [email protected] te na broj telefona 052/400 804, dok više informacija o samoj večeri mogu pronaći na www.winenightsporec.com.

Wine Nights manifestaciju, čiji je dio i ovo izdanje Spinnaker Gourmet Stage-a, organizira vodeća turistička kompanija Valamar Riviera, uz potporu Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča, te u suradnji s brojnim vinarima, ugostiteljima i sponzorima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna