NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Gasi li se lanac TechnoMarket?

04.02.2017. 11:18; Učitavanja: 885; Početna / Gospodarstvo / Gasi li se lanac TechnoMarket?
GO03358292
Prema pisanju jednog portala, technoMarket, jedan od većih lanaca elektronike i bijele tehnike, prije nekoliko dana zatvorio je svoju trgovinu u splitskom trgovačkom centru Mall of Split te je to posljednja u nizu Technomarketovih trgovina koje su, navodno, ugašene. Ovaj lanac poslovao je, kažu na tom portalu, na petnaestak lokacija u Hrvatskoj. Na web stranicama tvrtke navodi se da su “zbog preuređenja” zatvorene trgovine u Rijeci, Puli i Poreču, a ranije su zatvorili poslovnicu u Vinkovcima, Koprivnici i na zagrebačkom Jankomiru. No, na ulazu u poslovni prostor u Puli, u Labinskoj ulici, već neko vrijeme stoji natpis da je “zatvoreno zbog inventure”. 
 
Što se događa s TechnoMarketom, jesu li u poslovnim problemima te hoće li ponovno otvoriti trgovinu u Puli, pokušali smo doznati izravno u sjedištu uprave 
TechnoMarketa, ali do zaključenja lista nismo uspjeli dobiti odgovore.
 
Kako navodi ovaj hrvatski portal, iz poslovnog registra vidljivo da je ova sesvetska tvrtka “K i K elektronika”, u čijem je vlasništvu brend Technomarket, u blokadi, odnosno da je blokirano sedam od osam računa tvrtke. Prihodi su, kažu, 2015. iznosili 153 milijuna kuna, poslovali su s gubitkom od 14 milijuna kuna i imali su 164 zaposlena. Direktor tvrtke je Dimitar Delkov Mirchev. Vlasnici su, uz bugarski Technomarket, dva bugarska državljanina i Marijo Ivančić iz Sesveta.
Print Friendly, PDF & Email