NEWS
Pentola Porec S2 102020

Funtanjanska Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva objavila je prvi likovno-literarni natječaj pod nazivom Izvor štorija

69885770_2451067701639041_1139273554534072320_n
10.09.2019. 17:41; Učitavanja: 114; Početna / Novosti / Okolne općine / Funtanjanska Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva objavila je prvi likovno-literarni natječaj pod nazivom Izvor štorija

Funtanjanska Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva u prigodi Međunarodnog dana pismenosti objavila je prvi likovno-literarni natječaj pod nazivom Izvor štorija.

Natječaj je podijeljen u tri kategorije: Kistići – djeca od vrtićke dobi i prvoga razreda, Mala pera – djeca nižih razreda, i Velika pera – djeca viših razreda.

Tema Kistića je nacrtati svoje viđenje legende kako je nastala Funtana, na tekst Tri vile sestrice, te jedna slobodna tema.

Tema skupine Mala pera i Velika pera naslovljena je Priča se (p)o mjestu.

Stil je slobodan, radovi mogu biti pisani hrvatskim standardnim jezikom i u dijalektu, te talijanskim jezikom, uz uvjet da tekst nije neobjavljen; sudionici natječaja svoj uradak (samo jedan) mogu poslati  na mail: [email protected]

Svrha je ovoga projekta valorizirati pismenosti u ovo naše virtualno doba,  uz osjećaj pripadnost zavičaju i tradiciji.

Natječaj je otvoren do 9. listopada 2019.

U subotu, 12. listopada, u galeriji Zgor murve bit će izloženi i pročitani najbolji radovi, uz dodjelu prigodnih  priznanja, rad akademske likovne umjetnice  Lovorke Lukani, članice Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre.

Predsjednica žirija je Vanesa Begić, magistrica književnosti, dugogodišnja novinarka Glasa Istre i urednica priloga za djecu Ružmarin,  a članice Elena Morellato Djapjaš, učiteljica razredne nastave u vrsarskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora, te Adrijana Ivković, odgajateljica u funtanjanskom dječjem vrtiću Tići,  predsjednica udruge Na izvorima prijateljstva.

Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva objavljuje prvi likovno – literarni natječaj Izvor štorija za likovni rad te izvorno prozno djelo (kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej, ili bilo koji drugi oblik). Pravo sudjelovanja u natječaju za likovni rad imaju sva djeca vrtićke dobi do prvoga razreda osnovne škole koji se natječu u kategoriji Kistići. U literarnom natječaju mogu se prijavit svi učenici osnovne škole u kategoriji Mala pera u kategoriji nižih razreda, te viši razredi u kategoriji Velika pera.

UVJETI NATJEČAJA:

  • tekst mora biti izvoran i neobjavljen,
  • ne smije biti dulji od četiri (4) stranice,
  • može biti pisan književnim jezikom (hrvatskim ili talijanskim) ili narječjem,
  • tema je slobodna,
  • rok predaje tekstova je 8. listopad 2019. godine,
  • autori se natječu s jednim radom,
  • tekstu treba priložiti osobne podatke: ime i prezime, broj telefona, razred i ime škole,
  • ukoliko se rad prijavljuje pod mentorstvom, navesti ime i prezime mentora,
  • radovi se dostavljaju u digitalnom obliku na adresu: [email protected]

Najbolje radove odabrat će članovi prosudbenog odbora. Sve uvjete i ostale informacije možete naći na Facebook stranici Udruge za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva.

Print Friendly, PDF & Email