NEWS
valfresco

Funtanjanska fešta za 1. maj pod motom #kitomoreplatit

58845542_2222896201122860_5415826238382014464_o
02.05.2019. 17:57; Učitavanja: 344; Početna / Lifestyle / Zabava / Funtanjanska fešta za 1. maj pod motom #kitomoreplatit

Funtanjansku feštu na Perilima pod motom #kitomoreplatit povodom Međunarodnog praznika rada organizirala je Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva, u suradnji sa Općinom i Turističkom zajednicom Općine Funtana. Svoj doprinos u organizaciji fešte dali su Nogometni klub Funtana, Odbojkaški klub Funtana-Vrsar, Boćarski klub Funtana te Udruga za zdrav život Loze.

Fešta bogata sadržajima s brojnim sudionicima svih uzrasta  započela je  u 11 sati. Otvaranje fešte su uveličale članice Kluba ritmičko estetske gimnastike Galatea iz Funtane, nakon njih svojim nastupom publici su se predstavili mali folkloraši Osnovne škole Vrsar. Članice Udruge za zdrav život Loze predstavile su se folklornim nastupom dok su članovi Kickboxing kluba Vrsar demonstrirali osnovne tehnike kickboxinga.

Nakon programa otvaranja najmlađi i njihovi roditelji zabavljali su se u veselim igrama, od štafete, utrke s jajima na žlici, do trčanja u vreći i kariole, dječje biciklijade i potrage za blagom. Najglasnije osmjehe izmamili su roditelji koji su se sa svojom djecom okušali u trčanju u vrećama i karioli.

Osim dječjih igra, posjetitelji su se mogli okušati u boćama, malom nogometu, odbojci na pijesku ili stolnom tenisu. Svatko je mogao pronaći ponešto za sebe. 

Na proslavi hrana i piće su se dijelili besplatno, a glavna zvijezda svake prvomajske fešte pa tako i ove funtanjanske bio je grah kojeg su od jutra pripremali vrijedni kuhar Marino Marinović i njegov pomoćnik, odnosno načelnik Općine, Mladen Grgeta.

Glavnim moto funtanjanske fešte #kitomoreplatit željelo se poručiti da neke stvari jednostavno nemaju cijenu, a to su zajedništvo te osjećaj pripadnosti lokalnoj zajednici. Obitelji na okupu, veseli dječji smijeh, veliki broj volontera koji su svojim nesebičnim radom pridonijeli realizaciji fešte, dokaz su da je cilj postignut.

Smijeh, veselje i radost koja se širila Funtanom zasigurno će se pamtiti, a djeci i svim mještanima ostati dugo u sjećanjima.

Ono što je Funtanjansku feštu učinilo zasigurno „drugačijom“ od ostalih je uključenost lokalne zajednice, udruga, sportskih klubova, roditelja i djece. Veliki broj pohvala za organizaciju koje dolaze sa svih strana motiv su da se isto ponovi dogodine. #vidimosenaperilima

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email