Funtana: Očuvanje tradicijskih i kulturnih vrijednosti

28.05.2007. 00:00; ; Početna / Kultura / Funtana: Očuvanje tradicijskih i kulturnih vrijednosti
717GO199551.jpg


Riječ je o ručnim radovima žena iz Funtane i okolice. Svečano otvorenje izložbe u galeriji »Zgor Murve« okupilo je i veliki broj mještana koji su sa zanimanjem razgledavali različite goblene, pletiva, učinete i ostale ručne radove koje su izradile njihove nonice, tete, ali i mlađe sumještanke. Radove su izložile četrdeset i četiri žene, a kraj svakog se nalazi i njihova slika izrađena u starinskom stilu.

U ime domaćina ovog događaja, Turističke zajednice Funtana, sve okupljene pozdravila je predsjednica Ana Milohanović te rekla da je ovo važan događaj jer je iz škrinja izvučeno malo bogatstvo i predstavljeno javnosti. Adrijana Ciceran, predsjednica »Loza«, također je izrazila zadovoljstvo uspješnim otvorenjem njihove prve izložbe te istaknula da je ovo posebna prilika da naše žene pokažu ča moru, znaju i umiju.

Izložba će se moći razgledati svaki dan do 1. lipnja od 18 do 21 sat, a svake večeri pred galerijom će sjediti tri do četiri članice koje će izrađivati ručne radove i, po želji, voditi posjetitelje kroz izložbu.

V.Habereiter, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email