NEWS
valfresco

Funtana: Obavijest o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika u 2020. godini

Dopunsko
08.06.2020. 18:25; Učitavanja: 165; Početna / Obavijesti / Funtana: Obavijest o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika u 2020. godini

Općina Funtana obavještava sve umirovljenike  i neumirovljene osobe starije od 65 godina, koji temeljem Odluke o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika u 2020. godini („Službeni glasnik Općine Funtana“, broj 2/20 – u daljnjem tekstu: Odluka) namjeravaju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Funtana-Fontane podnijeti Zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, kako je prihodovni cenzus propisan za ostvarivanje prava na policu dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske promijenjen Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju („Narodne novine“, broj 53/20).

S obzirom da temeljem Odluke pravo na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja ne ostvaruju oni umirovljenici i neumirovljene osobe starije od 65 godina koji ostvaruju pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret proračuna Republike Hrvatske, u prilogu ove Obavijesti objavljen je novi obrazac Izjave o neostvarivanju prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret proračuna Republike Hrvatske.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S