NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

FUČ – Festival uličnih čarobnjaka predstavlja Čarobni Tar, 17.6.2022

282737332_5277177092374473_5008440655044413532_n
15.06.2022. 08:53; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / FUČ – Festival uličnih čarobnjaka predstavlja Čarobni Tar, 17.6.2022

U petak, 17.6. s početkom u 20h započinje 8. izdanje međunarodnog uličnog festivala Festival uličnih čarobnjaka – FUČ. U petak, s početkom u 20h program će se održati u Taru-Vabriga pod nazivom Čarobni Tar, a nakon toga festival seli u Novigrad-Cittanovu gdje će se održati u subotu 18. i nedjelju 19.6. pod nazivom Čarobni NoviGrad.

U tri festivalska dana Tar i Novigrad postati će Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Belgije, Argentine i Slovenije zajedno s domaćim snagama pretvoriti će Novigrad i Tar u mjesta cirkuske čarolije. Zabavljat će vas klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najjači ljudi.

U Taru program će se održati u centru mjesta, a predstave će se izvoditi na školskom igralištu. Program započinje u 20h. U Novigradu program će započeti u subotu u 19.30h na Porporeli izvedbom urnebesne predstave „Liga i legenda“ fantastične kompanije 15feet6 iz Belgije. Naoružani motkama i vrpcom za skokove s motkom oboriti će sve rekorde na svom putu do vrha – baš kao prave sportske legende.

Upoznati ćete i bebu Filipa iz jedne neobične klaunovske obitelji koja je u gomili izgubila mamu. Možda zaplešete tango s argentinskim akrobatskim parom i zaradite aplauz usred predstave! A možda ćete sresti i neke neobične jahače na velikim pticama.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu  te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Doživite ovo čarobno putovanje s nama.

Sve informacije oko programa Festivala mogu se pronaći na http://www.fucfestival.com

Festival podržavaju Turistička zajednica Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada – Cittanova i Aminess.

Print Friendly, PDF & Email