Frankopanski Uskrs na Kaštelu Grobnika nadmašio je sva očekivanja

IMG_1775
18.04.2022. 21:14; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Frankopanski Uskrs na Kaštelu Grobnika nadmašio je sva očekivanja

Prvo izdanje jedinstvenog Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, nadmašilo je sva očekivanja organizatora Općine Čavle i TZO Čavle i pokazalo da su osmišljavanje i organizacija ovakvog događanja pravi mamac za sve generacije.

Kaštel Grada Grobnika bio je ispunjen posjetiteljima i odličnom pozitivnom energijom, a kraj Uskrsnih blagdana nije mogao dobiti bolje finale. Već prije 14 sati brojni posjetitelji ispunili su kaštel, a dočekala ih je pjesma klape. Najviše se iščekivalo svečano rezanje najvećeg šišera (pletenice) u povijesti Grobnika, dugačkog punih 15 metara. Nakon čitanja proglasa Frankopanske straže i obraćanja načelnice, započela je podjela šišera. Posebnost svečanog rezanja bio je eskluzivni gost glumac Paško Vukasović, popularni Krivomir iz hit serije Mrkomir I koji je sabljom i zajedno s načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić načeo šišer te je zajedno sa članicama udruge Vidov San dijelio posjetiteljima ovu slasticu, ali i posebne frankopanske pisanice pripremljene na tradicionalan način, označene frankopanskim zankovljem. 

Veliki broj djece uživao je u posebno atraktivnoj potrazi za zmajevim jajima, nakon što je svatko od njih “preuzeo titulu kneza ili kneginje od Kaštela”, a fotografiranje s velikm zecom je bila itekako tražena aktivnost. Glazbenu kulisu cijelom događanju davala je izvrsna klapa Baladur, a prekrasno vrijeme je omogućilo da se brojni posjetitelji zadrže u kaštelu do kasnih popodnevnih sati.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu tako je postao izvrstan nastavak Grobničkog frankopanskog Adventa te potvrdio da frankopansko naslijeđe itekako živi na Grobniku i baštini se na originalan i popularan način, onakav kakvog su prepoznali brojni posjetitelji ovih događanja. A bilo ih je iz cijele regije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email