NEWS

Franko Matukina predsjednik Vijeća Općine Vrsar

23.06.2017. 13:48; ; Početna / Politika / IZBORI 2017 / Franko Matukina predsjednik Vijeća Općine Vrsar
vijeće-vrsar

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Vrsara jednoglasno je za predsjednika izabran Franko Matukina, koji je i u prethodnom mandatu obnašao ovu funkciju. Kod izbora 2 podpredsjednika ,,zaiskrilo” je nakon što je koalicija SDP-HDZ za jednog od njih predložiIi Serđa Popovića, a IDSov prijedlog su bili Celeste Gerometta i Marina Deak.
Nakon pojašnjenja Slobodanke Vale iz Ureda državne uprave prišlo se pojedinačnom glasovanju, pa su za dva potpredsjednika Općinskog vijeća izabrani Celeste Gerometta i Marina Deak.
Novi, stari predsjednik Općinskog vijeća Franko Matukina zahvalio se na ukazanom povjerenju i konstatirao da je vijeće spoj mladosti i iskustva i uvjeren je da će svima interes građana biti ispred stranačkog te da će svi raditi poštujući Ustav i zakone.
Na kraju sjednice novi načelnik Ivan Gerometta je istaknuo da očekuje od vijećnika njih da imaju viziju kakav Vrsar žele u naredne četiri godine.
IDS je dobio sedam mjesta te su sa te liste izabrani Ivan Gerometta, Zoran Kalčić, Ivan Radetić, Martina Fratucanov, Franko Matukina Celeste Gerometta i Marina Deak.
S obzirom da je Ivan Gerometta izabran za načelnika Općine, umjesto njega dužnost vijećnika obnašati će Antonio Đoković.
SDP je dobio tri mjesta, a s te liste su u Vijeće izabrani Serđo Popović, Mihael Šegon i Kristina Paris.
HDZ je dobio jedno mjesto i sa njihove liste izabran je Slavko Pavišić.

S. B. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email