For your eyes only …..

15.02.2008. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / For your eyes only …..
523Sm-0116.jpg

Dio Poreštine na kojem se prostiru velikii, mladi vinogradi Agrolagune, kao i privatna polja i vinogradi, pitom je i zimi. No, kako će uskoro početi gradnja obećane prometnice od Dračevca prema Poreču po kraćem putu, jer ipak je od Dračevca do Žbandaja predugo jel´, već nakon cca 2 km vožnje po još uvijek bijelom putu ugledali smo hrpe i hrpe kamenja, vjerojatno pripremljenog za gradnju navedene prometnice.
No, pravu sramotu, ali i očekivanu, svaki prolaznik tim putem doživi na mjestu gdje je jedan od današnjih porečkih poduzetnica svojevremeno iskopavao zemlju i gdje je zbog toga ostala ogroma rupetina. Neko su vrijeme okolni dečki dolazili sa cross motorima prakticirati vožnju, a sada je tamo niknula ogromna divlja deponija, na kojoj ima smeća na kamione, a do koje vodi i divlje uređen pristup ! Bravo naši !
Prolazeći dalje prema službenom gradskom deponiju količina smeća uz put postaje sve veća, iako prolazite još uvijek kroz vinograde Agrolagune. O "uređenosti" bliže okoline Košambre ne treba posebno govoriti, osim da uz građevinski deponij postoji i jedan divlji kojeg brižno čuva jedan brek.
Sve ekološke hulje i šporkulje Poreštine pozivamo da čim prije smećem zatrpaju pristupe šumarcima u kojima će sutra brati šparoge, i da nikako špahere, kaučeve, fotelje, televizije, hladnjake i slične sitnice ne odbacuju na gradski deponij nego na najprikladnije mjesto – u prirodu ! Djeca će im biti zahvalna.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email