NEWS
HALF MARATON S

Feštom u Domu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

festa u domu (4)
01.10.2021. 20:41; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Feštom u Domu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i predsjednikom Upravnog vijeća Doma Francom Dobrilovićem, posjetio je danas porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitao njihov dan.

Dobrodošlicu gostima na prigodnoj svečanosti u dvorištu doma, zajedno s korisnicima, zaželjela je ravnateljica Doma Tihana Mikulčić i djelatnici. Mikulčić je podsjetila kako Dom ove godine obilježava i 14 godina od otvorenja, a cijelo to vrijeme uživa stalnu podršku Grada kroz sufinanciranje smještaja svih korisnika u iznosu od 55%, ali i ostalih programa poput medicinske rekreacije, posudbe medicinskih pomagala, hospicija (skrbi u kući) i ostalih aktivnosti.

– U godini iza nas falilo nam je druženje s vama, pa nam je lijepo vratiti se. Kao što ste možda već čuli, Grad aktivno radi na projektu proširenja Doma za starije i nemoćne osobe Poreč i očekujemo da ćemo tim projektom ostvariti dodatnih 30-40 mjesta za nove korisnike. Poreč je uvijek bio socijalno osjetljiv grad, grad koji brine o svim svojim generacijama, pa nam je nakon izgradnje dvije škole i tri vrtića, prioritet briga o našim sugrađanima koji su stvorili Poreč u kojem danas živimo i koji volimo., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Za dobru atmosferu u dvorištu Doma bili su zaduženi pjesnik i svirač Drago Draguzet i spisateljica Avelina Damijanjević Draguzet, a za domaće fritule su bili odgovorni učenici Turističko ugostiteljske škole Anton Štifanić iz Poreča.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email