NEWS

Festival uličnih čarobnjaka predstavlja Čarobni Tar, 14. & 15.6.2024. & Čarobni NoviGrad 15. & 16.6.2024.

447964790_1015190193942938_7219447422802328890_n
11.06.2024. 14:47; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Festival uličnih čarobnjaka predstavlja Čarobni Tar, 14. & 15.6.2024. & Čarobni NoviGrad 15. & 16.6.2024.
U petak, 14.6. s početkom u 20h započinje 10. izdanje međunarodnog uličnog festivala Festival uličnih čarobnjaka – FUČ – Čarobni Tar i Čarobni NoviGrad.
 
Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Argentine i Češke zajedno s domaćim snagama pretvoriti će Novigrad i Tar u mjesta cirkuske čarolije. Zabavljat će vas ulični zabavljači, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najneobičniji ljudi.
 
Festival u petak u Taru otvara udruga Birikina iz Pule lutkarskom predstavom „Šarlota“, nakon čega nastupa možda i najneobičniji lutkarski band Grande Cantagiro Barattoli – Puppet Street Band . Prvu večer zatvaramo komičnom predstavom o nogometu (u skladu s otvaranjem Svjetskog nogometnog prvenstva) koju izvodi Mencho Sosa iz Argentine.
 
U subotu, 15.6. program se odvija paralelno u Taru i Novigradu. Nastupit će svjetleći hodači na štulama iz Italije Teatro per caso, češki Skijaši koji su očito pogriješili godišnje doba, tvrdoglavi akrobati iz Cirkus Loopa , filmski likovi Cirkulture koji su U svom filmu. U Novigradu s početkom u 21h sudjelujte u neobičnoj igri – gradskoj turističkoj turi Cirk Pozora „Fantastičan grad“ i upoznajte manje poznate fantastične legende iz novigradske starine, otkrijte povijest i tajne određenih gradskih lokacija i čudne kreature koje su ih (bile) dio. Možda im i povjerujete?!?
 
Program zatvaramo u nedjelju, 16.6. u Novigradu vatrenim spektaklom „Las calaveras“.
 
U tri festivalska dana Tar i Novigrad postati će Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.
 
Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.
Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.
 
Doživite ovo čarobno putovanje s nama.
 
Sve informacije oko programa Festivala mogu se pronaći na http://www.fucfestival.com
 
Festival organizira udruga Čarobnjakov šešir iz Pule. Festival podržavaju Turistička zajednica Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Novigrada – Cittanova, Istarska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email