NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Fešta svetog Pelagija u Novigradu ovog vikenda, 26. do 28.8.2022. uz Gustafe, Massima, Soul Fingerse….

301117255_5421060484639733_7038403617699189851_n
24.08.2022. 22:45; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Fešta svetog Pelagija u Novigradu ovog vikenda, 26. do 28.8.2022. uz Gustafe, Massima, Soul Fingerse….

Novigrad će i ove godine višednevnom feštom svetog Pelagija obilježiti Dan Grada i mjesnog sveca zaštitnika. Od 26. do 28. kolovoza pripremljen je raznovrstan sportski, kulturni i zabavno-glazbeni program, uz uobičajene protokolarne sadržaje, a sve popraćeno bogatom eno-gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele.

Glazbeni dio programa donosi tri dana zabave na čak tri pozornice istovremeno. Na Velikom trgu će u petak 26. 8. publika uživati u koncertu jednog od najboljih hrvatskih vokala, osebujnog i jedinstvenog Massima, koji je već unaprijed najavio kako se posebno raduje ovom koncertu u – kako je rekao – „svojoj voljenoj Istri“. Dan kasnije na istoj pozornici uglas sa Draženom Zečićem pjevat će se njegovi brojni hitovi, dok će nedjelja biti rezerviran za funk i soul ritmove Soulfingersa, koji će zasigurno dobro zabaviti i rasplesati novigradsku Piazzu Grande. Predgrupa Soulfingersima bit će lokalne blues glazbene snage, novigradski The Screaming Wheels, svojevremeno pobjednici hrvatskog blues natjecanja.

Na Porporeli će publiku u petak zabaviti legendarni i neumorni Gustafi, koji i ovoga puta najavljuju sebi svojstvenu „štalu“. Ništa manje dinamično, zabavno i veselo neće biti ni u subotu, kada će pozornica na Porporeli ugostiti neizbježni Night Express band, glazbenu atrakciju bez koje ne može proći ni jedna fešta u Istri „koja drži do sebe“. Uvertira u nedjeljnu zabavu na Porporeli bit će nastup Novigrađanke Tare i njezinog benda, a u nastavku večeri atmosferu će dodatno zagrijati svevremenski hitovi jednog od najpopularnijih glazbenih sastava naših prostora svih vremena, Novih fosila, koje će zajedno s brojnom publikom zapjevati Sanja, Marinko i Zec, članovi ove, sada već – glazbene institucije!

Glazbeni programi na Velikom trgu započinju u 21:30, a na Porporeli u 22 sata. Iznimka je nedjelja, kada će predgrupe nastupiti sat vremena ranije.

Na trećoj pozornici, u Prolazu Boška Petrovića, publika će se od 21 sat zabavljati uz nastupe američke blues ikone Barbare Blue u petak, mladih pjevačkih talenata iz Malog velikog mikrofona u subotu te istarske glazbene veterane, Blues Brajderse, u nedjelju.

Treba dodati kako će se sve tri večeri na više lokacija u gradu moći čuti i glazba „po domaće“, za koju će se pobrinuti nekoliko „putujućih“ sastava… U nedjelju 28. kolovoza točno u ponoć nebo nad Novigradom i novigradskim zaljevom obasjat će uvijek atraktivan vatromet.

Fešta svetog Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program, u koji će se od petka do nedjelje uključiti gotovo svi novigradski sportski klubovi, organizacijom turnira i sportskih susreta, na gotovo svim gradskim sportskim terenima i borilištima.

U večernjim satima u petak 26. kolovoza u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima upriličit će se po osmi puta zajednički koncert novigradskih zborova pod nazivom „Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…“. Bit će tu i uobičajeni protokolarni sadržaji, u okviru kojih će u petak u podne u novootvorenom CMIK-u biti uručene nagrade i priznanja vlasnicima najuređenijih okućnica u režiji TZG-a, a u večernjim satima najboljim gradskim sportašima odnosno odličnim učenicima, u režiji Grada Novigrada-Cittanova.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u CMIK-u od 18 sati održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Dan grada svojim će promenadnim nastupom starogradskom jezgrom u večernjim satima obilježiti i Puhački orkestar Naša sloga Babići te tako unijeti dodatni dašak svečarske atmosfere.

Više detalja o programu fešte može se pronaći na mrežnim stranicama Grada (www.novigrad.hr) te na Facebook stranicama TZG-a, Visit Novigrad Cittanova. Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email