NEWS

EXIT-ovi Kauboji u prepunom kazalištu najavili 11. Zlatni zub

_38A5346_Andi_Bancic_5d_19_02_2018
21.02.2018. 18:35; Učitavanja: 321; Početna / Kultura / EXIT-ovi Kauboji u prepunom kazalištu najavili 11. Zlatni zub

Porečki festival komedije i smijeha traje od 1. do 11. ožujka

Jedna od najizvođenijih i najboljih domaćih predstava novijeg datuma, koja se redovito rasproda brzinom svjetlosti, u ponedjeljak je drugi put izvedena u Poreču. Pred prepunim kazalištem Kauboji zagrebačkog Teatra EXIT izvrsnom su izvedbom oduševili publiku i na najbolji način najavili 11. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, koji u organizaciji porečkog Učilišta počinje 1. ožujka.

Predstava rasprodana u dva dana 

Bez puno buke i velikih najava Kauboji su rasprodani u samo dva dana, a predstave iz programa 11. Zlatnog zuba također se brzo popunjavaju. Budući da su Kauboji izvedeni izvan konkurencije natjecateljskog programa Zlatnog zuba, dodijeljeno im je posebno priznanje za beskrajan doprinos smijehu u svijetu – Dijamantni zub – koje se pridružilo dosad osvojenim brojnim prestižnim nagradama.

Na Zlatnom zubu, kao i uvijek, najbolje predstave bira publika jačinom pljeska, a posljednje se večeri, 11. ožujka, nakon predstave svečano dodjeljuju nagrade Zlatni i Srebrni zub. Djevojačka večer (INK Pula) zatvorit će ovogodišnji festival, a ulaznica za nju ostalo je još samo nekoliko.

Kvalitetan i raznolik program za sve uzraste i interese

Pored najavnih Kauboja i zaključne Djevojačke večeri, na Zlatnom nas zubu čeka još šest komedija. Organizatori su na umu imali sve uzraste i afinitete, pa će svatko moći pronaći predstavu za sebe, uključujući i najmlađe.

Festival će otvoriti Samo jedna žena (Gala Teatar), čiji tekst potpisuje kontroverzni talijanski par – Dario Fo, nobelovac, aktivist i redatelj brojnih satiričkih predstava, i njegova partnerica, glumica i aktivistica Franca Rame. Tragikomičnu monodramu o ženi na rubu živčanog sloma, koja se naposljetku domogne puške, odigrat će Matija Prskalo.

Za otvorenje se sprema i Laža fotomontaža, retrospektivna izložba satiričko-humorističkog podlistka Glasa Istre La kost, u kojemu porečke legende Goran Prodan, Vladimir Bugarin i Drago Orlić već godinama na kritički način ismijavaju dnevno-političku scenu u Hrvata kroz medij fotomontaže.

Oni koji vole slojeviti, intelektualni humor i garantirano dobru izvedbu, uživat će u predstavama Ubojstvo u klubu Quasimodo (PlayDrama i HNK Zadar) i Za umrijet od smijeha (Teatar Rugantino i Planet Art). Ubojstvo u klubu donosi kombinaciju komedije i trilera, u kojoj dvoje mamurnih prijatelja (Elvis Bošnjak, ujedno i redatelj, te Alen Liverić) pokušavaju dokučiti tko je mrtva plavuša iza šanka i tko je od njih povukao okidač. Za umrijet od smijeha nas, pak, vodi u Hrvatsku 2132. godine i nemilosrdno kritizira trenutno domaće stanje uma iz zamišljene budućnosti. Provokativna režija Marija Kovača i uvijek hvaljene izvedbe Marka Torjanca i Gordane Gadžić svidjet će se onima koji vole nanovo razmisliti o nekim općeprihvaćenim dogmama.

Dva stand-up showa i predstava za djecu

Na programu su i dva stand-up showa Nikole Đurička i Neshe Bridgesa. U prepoznatljivom srpskom humoru, u naizgled neobaveznom formatu stand-up komedije, publika će moći uživati iz velikog gledališta. Neshu Bridgesa porečka publika već jako dobro poznaje, a Nikolu Đurička upoznat će kroz urnebesne anegdote iz njegova vlastitog života.

Najmlađi i njihovi roditelji uživat će u Hrvatskoj bajkovnici (Teatar Naranča), predstavi koja djecu uči lijepim i zabavnim stranama često mrske lektire, ali i čitanja uopće.

  1. Zlatni zub traje od 1. do 11. ožujka, a program festivala dostupan je na poveznici (https://www.facebook.com/events/166928910607249/) i internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ulaznice po povoljnijim cijenama mogu se kupiti u pretprodaji do 24 sata prije predstave, a rezervirati putem internetskog rezervacijskog sustava Učilišta na rezervacije-poup.hr.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email