NEWS
Ljeto u Funtani

EUROPSKO PRVENSTVO U JET SKIJU OVAJ VIKEND U POREČU

13092113_1051830701562755_3167408327373978558_n
11.05.2016. 00:06; ; Početna / Lifestyle / Zabava / EUROPSKO PRVENSTVO U JET SKIJU OVAJ VIKEND U POREČU

Povodom Europskog prvenstva u jet skiju koje će se održati ovaj vikend u Poreču, od petka do nedjelje, na glavnom gradskom kupalištu u restoranu Valdipreti, održana je konferencija za novinare.

Edi Štifanić, porečki gradonačelnik pozvao je svoje sugrađane i turiste da uživaju u adrenalinskom vikendu koje im, drugu godinu zaredom, pripređuje Hrvatski jet ski savez na čelu sa Zagrepčaninom, Davorom Hundićem, bivšim svjetskim prvakom i Guinnessovim rekorderom u tom sportu.

„Na ovo natjecanje nabijeno adrenalinom i energijom, pozivam sve naše sugrađane i sugrađanke, kao i turiste koji će doći u naš grad. Posebno zanimljivo biti će u subotu na slalomu u našoj gradskoj luci, kao i u free stylu na kojem će se moći uživati u vratolomijama jet skijača“, kazao je gradonačelnik, zahvalivši se Hudniću na organizaciji, te dodao kako se nada da će ovo natjecanje postati tradicionalno.

Inicijator svega, Davor Hundić, nije skrivao zadovoljstvo što je utrku ponovo uspio dovesti u Poreč.
„Mi nismo profesionalci, mi smo visoki amateri, a to je nešto što je našem turizmu i našoj zemlji jako interesantno. Natjecatelji iz europskih zemalja koji dolaze, u Hrvatsku se i vraćaju. Radi se o ljudima koji žive normalne živote, koji „ne paze“ što jedu i piju, koji se žele zabaviti i dobro živjeti. Mi ovdje nudimo nešto na izuzetno visokom nivou, na jedan drugačiji način, u ambijentu kakvog nema nigdje drugdje. Možete imati Katar i Arapske Emirate, Italiju, ali nitko od natjecatelja koji su bili ovdje, ne može zaboraviti Hrvatsku. Facebook je prepun njihovih dojmova o petodnevnom boravku u borovoj šumi na samo pet metara od kristalno čistog mora“, rekao je Hundić, te dodao kako je već danas, pet dana prije utrke ima više prijavljenih i potvrđenih izvođača nego lani.
No, bit svega je, napominje, da nitko od natjecatelja, a ima ih preko stotinu iz dvadesetak europskih zemalja, ne dolazi samo na utrku već na dulje kako bi uživali na hrvatskoj obali.

Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email