NEWS
HALF MARATON S

Europsko Field prvenstvo u streličarstvu od 5. do 12. rujna u Poreču

Strelicarstvo 2
30.08.2021. 10:37; ; Početna / Sport i rekreacija / Europsko Field prvenstvo u streličarstvu od 5. do 12. rujna u Poreču

Europsko Field prvenstvo u streličarstvu počinje u nedjelju 5. rujna u Poreču, na streličarima već dobro poznatim terenima u Zelena Resortu (Zelena Laguna) koji su prijašnjih godina ugošćavali svjetsku streličarsku elitu. Tako će Zelena Resort sedam dana biti domaćin za više od 250 streličara.

“Poljsko streličarstvo (Field) je vrlo popularna disciplina. Natjecanja se odvijaju na otvorenom, u prirodi, kombinirano po livadama i šumama. Kvalifikacijski dio turnire se sastoji od dva kola. Svako kolo ima 24 mete postavljene na udaljenostima od 5 do 60 metara, na što neravnijem – zahtjevnijem terenu. Prvi krug kvalifikacija se gađa na nepoznate udaljenosti, dok su na drugom kolu udaljenosti poznate. Mete su promjera 20, 40, 60 i 80 cm sa 6 koncentričnih krugova. Na takvim turnirima nastupaju natjecatelji sa olimpijskim (zakrivljenim), složenim (compound) i golim lukom.

Hoteli u kojima će se boraviti timovi su smješteni na svega nekoliko minuta hoda od streličarskih terena, što je velika prednost za treninge kao i za natjecanja“, naglašavaju iz Hrvatskog streličarskog saveza.

Među hrvatskim streličarima nastupit će i Amanda Mlinarić, koja je nedavno osvojila zlato u disciplini složeni luk na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Trenutno je 19. na WA seniorskoj rang listi, a ujedno je prva juniorka složenog luka u povijesti WA koja je uspjela obraniti svjetsko zlato!

Više o natjecanju možete potražiti na https://www.archery.hr/

Iz Plave Lagune poručuju: “Veliko nam je zadovoljstvo partnerstvo koje njegujemo već mnogo godina. Sportski turizam sjajan je način za produljenje sezone, a u Plavoj Laguni je sportska infrastruktura uvijek išla uz razvoj smještajnih kapaciteta i povećanje kvalitete usluge. Drago nam je da su sportske grupe zadovoljne, kako sa sportskom infrastrukturom za natjecanja i pripreme, tako i sa smještajem, ali i brojnim drugim sadržajima koji im se nude u našim resortima.“

Print Friendly, PDF & Email