NEWS
Ljekarna

Europski dan jezika u znaku jezika u OŠ Finida

309480129_532818985513397_3156067684684587365_n
27.09.2022. 22:55; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Europski dan jezika u znaku jezika u OŠ Finida

Osnovna škola Finida svake godine pronalazi novi i drugačiji način održavanja Europskog dan jezika koji se obilježava 26. rujna. Osim neizostavnih jezičnih igara koje se uvijek i redovito u tom tjednu provode na satovima stranih jezika, ove smo godine organizirali jezični kviz za osmaše na školskoj razini. Želja nam je ovu tradiciju nastaviti i sljedećih godina te proširiti mogućnost sudjelovanja i na učenike ostalih porečkih škola.

Jezični kviz

Ove smo se godine u OŠ Finida odlučili na nešto drugačiji kviz – pozvali smo osmaše da prijave svoje ekipe i da sudjeluju u kvizu na temu poznavanja jezika. Tri osma razreda OŠ Finida, 8.a, 8.b i 8.c mogla su prijaviti svaki po dvije ekipe od tri člana.

Pitanja su bila raznolika – od raznih činjenica o jezicima u svijetu, prepoznavanja značenja riječi na različitim jezicima do prepoznavanja jezika na kojem su puštane pjesme s Eurosonga. Učenicima su se najviše svidjela pitanja o značenju riječi (Što je „broot“ na nizozemskom? Kruh, Juha, Kora… ILI  Kako se kaže ‘Božić’ na francuskom? Nadal, Navidad, Noël…) i pitanja u kojima je cilj bio prepoznati jezik na kojem se pjeva pjesma.

Kviz su organizirale i vodile učiteljice Manuela Mihelić i Danijela Mihić, održao se u ponedjeljak 26. rujna tijekom 3. školskog sata u učionici stranih jezika. Za kviz su učenici koristili školske tablete iz informatičke učionice, a odigrao se na platformi Kahoot! U kvizu je učestvovalo šest ekipa, odnosno ukupno 18 učenika.

Pobjednice kviza bile su učenice 8.c razreda: Nicol Benčić, Lana Glavić i Nensi Jelovac. Pobjedničku ekipu nagradili smo prigodnim poklonom – majicama s logom Europskog dana jezika.

Čestitke pobjedničkoj ekipi i zahvala svim ostalim ekipama na sudjelovanju!

 

Danijela Mihić, OŠ Finida Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email